sursa foto:  digi24.ro

Dorin Iacob: ‘Florin Cîțu nu este președintele PNL. Este doar un personaj împins în față, pus acolo de Klaus Iohannis pentru a-l îndepărta pe Orban’

Jocurile în PNL nu au fost făcute de Florin Cîțu, ci de oameni care l-au împins în față, este de părere consultantul politic Dorin Iacob. Strategiile și jocurile politice vor fi făcute de echipa care l-a propulsat de Cîțu, iar fostul lider Ludovic Orban ar mai avea cărți de jucat, a mai afirmat Iacob.

„Am asistat la o premieră, un congres al unui partid cu scopul alegerii unui președinte la care nu s-a ales un președinte. Dl Cîțu nu este președintele PNL, nici Klaus Iohannis nu este, așa cum a rezultat acest partid în urma Congresului de sâmbătă. Este acolo un grup de oameni care azi va prelua conducerea politică a partidului, aceștia sunt cei care vor negocia în zilele următoare. Cîțu este doar un personaj împins în față, pus acolo de Klaus Iohannis pentru a-l îndepărta pe Orban. Care este prețul acestei strategii, vom vedea zilele următoare,” a declarat Dorin Iacob, în direct la Realitatea Plus.

Pe de altă parte, consultantul politic a afirmat că, din punct de vedere al scenariului urmărit de oamenii lui Cîțu, se poate spune că atât congresul, cât și Consiliul Național au fost un succes.

„Totul a funcționat foarte bine. în sensul că și-a atins scopul. Bravo celor care au orchestrat acest congres pentru o obține ceea ce și-au dorit!

Pe de altă parte, învingătorul moral și mai ales în ochii opiniei publice este Ludovic Orban, care și-a permis să înfrunte acest mecanism, inclusiv pe șeful statului, Klaus Iohannis.

Să ne aducem aminte că și Crin Antonescu a fost pus în paranteze de propriul partid și iată că a dispărut, însă Orban are o constanță de a construi ceva politic concret. Nu cred că Florin Cîțu îl poate da afară din partid, dar problema este ce proiect politic coerent poate, și ar trebui să facă Ludovic Orban, pe partea dreaptă a eșicherului politic. (…) Orban are șansa să joace în continuare, dar nu o poate face din postură de învins în PNL.”, a mai afirmat consultantul politic, conform realitatea.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare