Dorința lui Rareș Bogdan va fi îndeplinită- Toți prefecții și subprefecții vor fi demiși

Miercuri este ziua pe care Rareș Bogdan o așteaptă de la învestirea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria! Europarlamentarul PNL anunțat, încă dinainte de a trece moțiunea de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, că în maxim 48 de ore de la preluarea puterii, Orban va demite toți prefecții și subprefecții.

După ce a tot amânat luarea deciziei, din cauza turului 1 al alegerilor prezidențiale, Orban va emite, miercuri, actele de demitere ale mai multor prefecți și subprefecți

Tot miercuri, Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, care va începe la ora 14.00, un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Proiectul de hotărâre pentru abrogarea hotărârii Guvernului nr. 746/2019 privind numirea unui consul general, se arată pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, care va începe la ora 14.00.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

Un alt proiect de hotărâre vizează abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 565/2019 privind rechemarea și numirea unui consul general, conform sursei citate

Prin acea decizie a fostului premier Viorica Dăncilă era rechemat Adrian Georgescu din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Milano, Italia. Prin aceeași hotărâre era numit în această funcție Tiberiu Mugurel Dinu.

Un alt proiect de hotărâre de urgență înscris pe ordinea de zi a ședinței de miercuri este cel pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024.

Executivul mai are, miercuri, în analiză două informări după cum urmează:

„Informare privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor.

Informare privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României-Turul I (10 noiembrie 2019)”, a conchis sursa menționată.

Vezi și: Un fost colonel SRI anunță că s-a dat semnalul împotriva lui Dan Barna: ‘Te vor rezolva rapid. Îți iau ăștia partidul și capul’

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare