sursa foto:  wowbiz.ro

Dr. Emilian Popovici: ‘Unii consideră că dacă le vorbești de măsuri, automat le strici concediul. Dorința de a-și proteja propria sănătate ar trebui să fie cea care să le spună permanent oamenilor ce au de făcut’

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a atras atenția că populația trebuie să respecte în continuare câteva măsuri simple pentru a se proteja de o infecție cu SARS-CoV-2.

 

Dr. Emilian Damian Popovici este nu doar vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie (SREPI), ci și profesor al disciplinei de Epidemiologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Am stat de vorbă recent cu el, în contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19 în țara noastră.

Epidemiologul a precizat că își dorește să sfătuiască oamenii în această perioadă când este extrem de important să ne protejăm de o eventuală infecție cu noile variante ale SARS-CoV-2.

„Unii consideră că dacă le vorbești de măsuri, automat le strici concediul. Eu spun că, dacă ne readucem aminte de măsurile arhicunoscute, respectiv purtatul măștii în spațiile închise și aglomerate, chiar în spațiile deschise foarte aglomerate, igiena mâinilor, distanțarea față de persoanele care prezintă semne evidente de boală, rezerva de a mai frecventa colectivitatea pentru cei care ei prezintă semne de boală, (…) ne salvăm concediul”, a declarat dr. Emilian Popovici.

 

El a subliniat, în același timp, că trebuie să ne protejăm și pe noi, trebuie să-i protejăm și pe cei din jurul nostru.

 

„Dacă apelăm la aceste măsuri, nu numai că nu ne stricăm concediul, eu zic că îl salvăm. Pentru că în momentul în care ne infectăm, garantez că acel concediu este compromis. Dacă luăm niște măsuri, s-ar putea ca acestea să fie salvatoare, să nu ne infectăm și să ne salvăm și concediul.  Eu recomand oamenilor să respecte măsurile în condițiile pe care le-am precizat și (…) să nu aștepte neapărat ca o autoritate sau alta să le spună ce au de făcut. Dorința de a-și proteja propria sănătate ar trebui să fie cea care să le spună permanent oamenilor ce au de făcut.”, a conchis vicepreședintele SREPI, conform viata-medicala.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare