sursa foto:  cars.ro

E oficial! Ce valoare va avea punctul amendă anul acesta

După adoptarea Ordonanţei de Urgenţă care va cuprinde măsurile din angajarea răspunderii Guvernului pe Ordonanţa 114, Guvernul a hotărât plafonarea punctului de amendă la valoarea din 2019, după ce acesta crescuse, de la 1 ianuarie, la 223 de lei.

Îngheţarea punctului de amendă la q45 de lei, pentru 2020, a fost adoptată de Executiv, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Îngheţarea punctului de amendă era prevăzută în angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, pe modificările la Ordonanţa 114, însă PSD a decis să atace la CCR această măsură. Astfel, pentru că prevederile din angajare s-au suspendat, punctul de amendă a crescut, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei.

„Va trebui să rezolvăm o problemă care este creată de atacul la CCR al PSD împotriva Legii de corectare a ordonanței 114. Suntem pregătiți. După cum știți o serie de măsuri de reformă, o serie de măsuri pe acre le considerăm necesare, cum ar fi înghețarea salariilor demnitarilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, adică amânarea cu un an de zile. (…)De asemenea, încetarea detașărilor în instituțiilor publice din afara instituțiilor publice sau plafonarea punctului de amendă care este legat de salariul minim și alte mpsuri nu pot intra în vigoare din cauză că PSD a atacat la CCR legea de corectare a OUG 114, a declarat premierul Orban la începutul ședinței de Guvern.

Vezi și:Audio. Atenție, Marcel Vela! Înregistrarea care zguduie MAI-ul: Promovări pe pile și amantlâcuri în Ministerul de Interne

Ludovic Orban continuă să spună Da la combinații în Guvern: Tată și fiu, ajunși pe poziții-cheie!

Dezvăluiri bombă! Klaus Iohannis, filat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare