E oficial! Concediile suferă modificări majore

Vești importante pentru anumiți români! Concediile medicale suferă modificări, conform ordonanței de urgență publicată în Monitorul Oficial.

Noua ordonanță spune că cei diagnosticați cu SIDA, cancer sau tuberculoză (TBC) beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă pe o perioadă mai lungă decât în trecut, iar militarii și polițiștii beneficiază, alături de alte categorii de salariați, de concedii medicale și indemnizații pentru îngrijirea copilului bolnav.

Mai precis, acest act normativ spune că bolnavii de SIDA ori cancer nu mai sunt oblogați să se prezinte lunar la la medicul expert al asigurărilor sociale pentru a prelungi, până la un an și jumătate, certificatul de concediu medical, adică acești bolnavi primesc concediu medical de un an și jumătatea.

Bolnavii de TBC beneficiază și ei de concediu medical pe toată perioada tratamentului, indiferent de durata acestuia.

O altă modificare adusă prin această ordonanță de urgență, vizează concediile medicale de care beneficiază personalul militar în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special. Astfel, de-acum, aceștia vor putea cere angajatorilor concedii medicale și indemnizații pentru îngrijirea copilului bolnav, scrie dcbusiness.ro

Vezi și EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

EXCLUSIV Şmen făcut de Guvernul Orban! Condiția care le anulează acest drept polițiștilor și militarilor

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare