sursa foto:  g4media.ro

EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a prezentat, joi, o filmare de pe YouTube cu un polițist care s-ar fi „apropiat prea mult de infractori. Dumitru Coarnă, președinte SNPPC, a declarat, pentru Bugetul.ro, că acesta este un caz care se știa de 5 ani. Surse ne-au dezvăluit că ministrul Vela ar fi început, prin această „execuție” o adevărată campanie de promovare a propriei imagini. Ulterior, Bugetul.ro a descoperit că filmarea arătată de Vela a fost încărcată pe YouTube cu câteva ore înainte de conferința de presă în care șeful MAI l-a acuzat pe ofițerul BCCO de fraternizare cu infractorii. Mai mult, tot înainte de conferința lui Vela, pe un site-fantomă a apărut o anchetă exclusivă referitore la acest caz, unde a fost urcată și filmarea de pe YouTube.

Șeful MAI a anunțat cu surle și trâmbițe, joi, în jurul prânzului, în cadrul unei conferințe de presă, că începe vânătoarea de polițiști.

Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, ci și în personalul din MAI. Un singur lucru vreau să vă prezint: un ofițer de la Combaterea Criminalității Organizate despre care aveam date și suspiciuni că s-a apropiat mult prea mult de infractori, și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini, a fost pus la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informațiile clasificate și va fi sesizat Parchetul competent”, a declarat, joi, Marcel Vela.

Vezi și Răsturnare situație în privința execuției anunțate de Marcel Vela: ‘Poveste veche de 5 ani’

Vela a prezentat și o filmare cu ofițerul respectiv, postată pe YouTube, pe un canal nou-creat, numit „Polițiști interlopi”, cu câteva ore înainte de conferința de presă.

Analizată cu atenție, filmarea arătată de Vela este extrem de controversată, pentru că, printre altele, induce ideea că un ofițer de Poliție nu și-ar permite o vacanță în Grecia, decât dacă ar fi prieten cu interlopii.

Mai mult, în video, sunt dezvăluite o serie de informații nedovedite de filmare. Practic, se fac o serie de acuzații, bazate – cel puțin în filmare – doar pe fotografii de pe rețelele de socializare, conform cărora polițistul respectiv ar fi în strânsă legătură cu cele mai importante grupări interlope: Cămătaru, Corduneanu, Sportivilor, Duduienilor și a lui Cezar Petcu, zis Joe. Dar dacă acele fotografii au fost făcute când polițistul era în misiune?

Vezi și Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

Ulterior, în cadrul conferinței, Vela a precizat că polițistul de la antidrog a fost pus la dispoziție în 7 februarie și că filmarea a fost urcată pe YouTube joi.

Dumitru Coarnă: „Caz vechi de 5 ani”

Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, susține că acest caz este vechi de 5 ani și crede că ministrul Vela încearcă să-l folosească pentru a-și promova propria imagine.

Asta a fost și retorica mea (n.r. – De ce s-au luat măsuri de-abia acum?): De ce acum, de ce Vela? Vela e cu teoria băgatului în seamă. S-a știut, cu certitudine, de mult timp. Din câte știu, a fost și Corpul de Control al IGPR-ului, că au fost sesizări pe tema asta și n-au constatat nimic.

Este veche de 5 ani povestea, s-a știut cu certitudine. Problema a fost că au lipsit constatările corecte și dispozițiile corecte. În această perioadă, omul și-a văzut de treabă, șefii IGPR au știut și toată lumea a fost mulțumită. Întrebați inspectorii generali în ordinea asta: Tobă, Despescu, Vasilescu”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

La ordinul lui Vela, Poliția creează site-uri și canale pe YouTube pentru a executa proprii angajați?

Surse din interior au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că ar urma un val de execuții în Poliție, pentru promovarea ministrului Vela.

După cum se poate observa în captura de mai jos, după ce filmarea prezentată de Marcel Vela a fost uploadată pe YouTube, pe un site-fantomă apare un articol „Exclusiv”, în care sunt prezentate o serie de informații și acuzații neprobate referitoare la ofițerul de la Crimă Organizată, dat exemplu de ministru.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare