sursa foto:  mediafax.ro

Răsturnare situație în privința execuției anunțate de Marcel Vela: ‘Poveste veche de 5 ani’

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, aruncă bomba în cazul execuției făcute publice de ministrul de Interne, Marcel Vela, referitoare la ofițerul BCCO care s-ar fi apropiat de interlopi.

Coarnă a precizat, pentru Bugetul.ro, că e o poveste veche de 5 ani și se întreabă retoric de ce s-au luat măsuri de-abia acum.

Asta a fost și retorica mea (n.r. – De ce s-au luat măsuri de-abia acum?): De ce acum, de ce Vela? Vela e cu teoria băgatului în seamă. S-a știut, cu certitudine, de mult timp. Din câte știu, a fost și Corpul de Control al IGPR-ului, că au fost sesizări pe tema asta și n-au constatat nimic.

Este veche de 5 ani povestea, s-a știut cu certitudine. Problema a fost că au lipsit constatările corecte și dispozițiile corecte. În această perioadă, omul și-a văzut de treabă, șefii IGPR au știut și toată lumea a fost mulțumită. Întrebați inspectorii generali în ordinea asta: Tobă, Despescu, Vasilescu”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Anterior, șeful interimar al MAI a dezvăluit că un ofițer de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, care s-a apropiat prea mult de interlopi, a fost „pus la dispoziția unității”.

Mai mult, în acest caz, va fi sesizat Parchetul competent, a precizat Marcel Vela.

Poliția a declanșat investigații ample, pe multiple paliere, în tot ceea ce privește criminalitatea din această țară și rezultatele o să le vedeți imediat ce acest lucru va fi posibil, fără să afectăm anchetele desfășurate. Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, ci și în personalul din MAI.

Un singur lucru vreau să vă prezint: un ofițer de la Combaterea Criminalității Organizate despre care aveam date și suspiciuni că s-a apropiat mult prea mult de infractori, și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini, a fost pus la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informațiile clasificate și va fi sesizat Parchetul competent”, a declarat, joi, Marcel Vela.

Vezi și

EXCLUSIV Şmen făcut de Guvernul Orban! Condiția care le anulează acest drept polițiștilor și militarilor

E oficial! Se vor da amenzi de până la 6.000 de lei

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare