sursa foto:  Getty Images

E oficial în Republica Moldova! ‘Limba moldovenească’ dispare și va fi înlocuită cu ‘Limba Română’

Vot final în Parlamentul Republicii Moldova. Sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „Limba Română”, în legislația Republicii Moldova.

Astăzi Parlamentul Republicii Moldova a votat, în lectura finală, proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „Limba Română” în toată legislația R.Moldova, inclusiv Constituția R.Moldova. Documentul a fost susținut de 57 de deputați PAS și deputatul MAN, Gaik Vartanean, informează Deschide.md.

Proiectul prevede ca să fie considerată desuetudinea textului „funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituție. De asemenea, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun.

Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Cum s-a votat în Parlamentul Republicii Moldova:

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare