Ea este atleta născută în Kenya care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024! Și-a obținut cetățenia română în 2021

Atleta Delvine Relin Meringor, născută în Kenya, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024.

Delvine Relin Meringor și-a obținut cetățenia română în anul 2024, fiind legitimată la Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București.

Sportiva kenyană, care va alerga pentru România în 2024, și-a îndeplinit baremul olimpic după ce a terminat pe locul 3 la Maratonul de la Barcelona.

Atleta Delvine Relin Meringor a câștigat, la finele săptămânii trecute, medaliile de aur în probele de 5.000 m și 10.000 m, la Campionatele Naționale de la Târgu Jiu, informează CSA Steaua.

„Am ajuns cu emoții în România, pentru că am pierdut un avion, dar în cele din urmă totul a fost în regulă. Mi-a ieșit totul la Târgu Jiu și sunt fericită că am reușit să cuceresc două medalii de aur pentru Steaua. Și nu vreau să mă opres aici”, a declarat atleta, care pe 20 martie 2022 s-a impus în maratonul de la Los Angeles, când a oprit cronometrul la 2:25:04, conform sursei citate.

„Am fost pentru prima dată la Los Angeles și pot să spun că a fost ziua mea. M-am simțit foarte bine în acea zi, de când m-am trezit și până când am trecut linia de finish. Nu m-am gândit că voi câștiga, dar am dat totul”, a adăugat Meringor.

„România e acum țara mea”

„România este acum țara mea și sunt fericită de alegerea făcută. La clubul Steaua toată lumea este drăguță cu mine și sunt ajutată de fiecare dată când e nevoie. Sper să fac concursuri cât mai bune și să obțin medalii la competițiile importante ce vor urma. Principalul obiectiv rămâne concursul olimpic de la Paris”, a precizat ea.

Delvine este pregătită la clubul Steaua București de antrenorul Valentin Anghel.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare