sursa foto:  Facebook

Economistul Florin Cîțu denunță „Găinăria fiscală Dragnea Vâlcov”! „Au sărit calul”

Economist și senator al Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a făcut o analiză la sânge a așa-numitei „Revoluții Fiscale” a Guvernului PSD-ALDE.

Prezentând două grafice, liberalul susține că Guvernele PSD au sărit calul cu suprataxarea venitului brut al românilor.

„În 2018, procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%”, precizează Florin Cîțu.

Iată postarea integrala a senatorului PNL:

„Gainaria fiscala Dragnea-Valcov

PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reala. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta stim cu totii. Dar guvernele Dragnea au sarit calul.

Gainaria fiscala Dragnea -Valcov arata asa: aceiasi bani in buzunarele romanilor dar mai multi (fata de 2016) in buzunarele lui Dragnea.

In guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut in mod special daca ne uitam la evolutia istorica. Dar a crescut suprataxarea!

Va prezint doua grafice.

In primul grafic vedeti evolutia venitului brut versus venitul net. Chiar si PSD-istii ar vedea ca venitul NET creste dar urmareste trend-ul istoric. Nimic special acolo. Dar chiar si PSD-istii vad ca in 2018 venitul BRUT a avut un salt care reprezinta o deviere de la evolutia istorica. Da, este vorba de gainaria fiscala a lui Valcov.

In al doilea grafic prezint diferenta dintre venitul brut si cel net ca procent din venitul brut. Altfel spus arat cat din venitul brut se duce la stat.

Pana sa ajungem la Dragnea, sa ne uitam putin in trecut. Guvernul Nastase a crescut taxarea crescand acest procent de la 24% la 30%. In 2005 a castigat dreapta si a introdus “cota unica” iar acest procent a scazut de la 29% la 23%.

PSD suprataxeaza, oricand si oriunde.

Dupa 2005, procentul din venitul brut care a mers la stat a crescut constant. In perioada 2005-2016 a crescut de la 23% la 28%.

Asta pana a venit Dragnea cu gasca lui la guvernare. In 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Si tot au un deficit record. In acelasi timp au scazut la minim istoric procentele alocate investitiilor!

Cel mai bine este sa comparati 2005 („cota unica”) cu 2018.

Ce face PSD cu banii in plus pe care ii ia cu japca din economie? Plateste pensii speciale (care trebuie sa dispara) si ii transfera catre buzunarele PSD-istilor prin tot felul de programe „speciale”.

Guvernele Dragnea arata o noua dimensiune a incompetentei. In special cei din guvernul Dragnea 3. Sa iei mai multi bani din venitul brut (chiar si cand faci comparatia cu costul angajtorilor pana in 2016) si tot sa ai un deficit record arata clar ca ori esti hot ori esti un administrator foarte prost. Sau amandoua.

#DeschideOchiiRomania #romaniitrebuiesastie”.

Sursa foto: Facebook

Vezi și Telefonul care sperie giganții Apple și Samsung! A fost listat deja în Europa

EXCLUSIV! Dezvăluire explozivă! Probleme mari pentru un greu din Poliție: Cum a fost scos din joc (SURSE)

Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Ce lege se schimbă de luni

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare