sursa foto:  Secom

Eficiența vitaminei C împotriva COVID-19! Ce spun studiile

Dozele mari de vitamina pentru tratarea infecției cu COVID-19 ar putea avea efecte benefice pentru o mare parte din populație.

Totuși, cercetătorii sunt de părere că acest lucru depinde de nivelurile de transportor natural necesare pentru a aduce vitamina în interiorul celulelor. Experții de la Medical College of Georgia spun că vârsta, sexual, nivelurile de expresie și variațiile genetice ale transportorilor de vitamina C trebuie luate în considerare pentru estimarea eficacității împotriva coronavirusului, potrivit Medicalxpress.

„Toți acești factori să fie luați în considerare în proiectarea și realizarea studiilor clinice – și în studiile pentru COVID-19, dar și în cele pentru alte maladii”, spune dr. Sadanand Fulzele, autorul principal al studiului

Tot mai multe studii care vizează găsirea unui tratament împotriva COVID-19 au tot începute la nivel mondial. Cercetările includ și studiul eficienței medicamentelor cunoscute, printre care se numără vitamina C, cunoscută ca un amplificator al sistemului imunitar.

Cel puțin 30 de studii clinice sunt în curs, prin care se încearcă evaluarea eficienței acestei vitamine. Unele dintre studii testează doze de până la 10 ori mai mari decât nivelurile recomandate în mod obișnuit.

„Studiile clinice asupra osteoartritei, de exemplu, o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă articulațiile, a obținut rezultate mixte. Cu toate acestea, utilizarea sa în alte probleme, cum ar fi cele induse de virusuri, a demonstrat beneficii în reducerea insuficienței organelor și îmbunătățirea funției pulmonare, în sindromul de detresa respiratorie acută, o cauză majoră în cazurile grave de COVID-19 și care poate duce la deces”, explică dr. Fuzele

 

Citește și:

Toți cei care folosesc acte false pentru a obține acest tip de indemnizație riscă să ajungă după gratii

Mare atenție la cumpărăturile online de sărbători! Tot ce trebuie să știți pentru a evita escroci

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare