sursa foto:  universul.net

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

Recent, Dan Barna, președintele USR, a lansat un atac dur la adresa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, declarând că nu exclude apariția unui nou dosar la DNA, în plină campanie pentru alegerile parlamentare. În acest context, după declarația lui Barna, Bugetul.ro a întrebat Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție dacă șeful USR are vreun dosar pe rolul DNA.

Direcția Națională Anticorupție a transmis, pentru Bugetul.ro, că, în acest moment, Barna nu are vreun dosar pe rolul DNA, în care să aibă calitatea de suspect sau inculpat.

Vezi și Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

În acest moment, pe rolul DNA nu există vreun dosar penal în care persoana menționată de dvs. în solicitare să aibă calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție.

În urma cu un an, DNA nu ne-a clarificat acest aspect

În plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019, după publicarea anchetei de către RISE Project, presa a anunțat că DNA a deschis un dosar penal pe numele lui Dan Barna, candidat la prezidențiale în acel moment.

Contactat de Bugetul.ro, Biroul de Presă al DNA a evitat să ne dea un răspuns concret și ne-a precizat că, la momentul respectiv, „nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice”.

La solicitarea dvs. din data de 30 octombrie 2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

În conformitate cu practica de comunicare a D.N.A ce ia în considerare interesul public, existența unor date care să poată face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate de dvs. ar determina mediatizarea acestor aspecte.

În acest moment, nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice.

Menționăm că, în situația informațiilor privind anchete penale, acestora li se aplică dispozițiile art. 12 alin 1 litera e) și f) din Legea 544/2001, respectiv art. 28 alin 1 și alin 5 din Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar și mass media aprobat prin Hotărârea 197 de plenul CSM la data de 17 septembrie 2019.

Prin urmare, nu vă putem oferi niciun fel de informații despre existența sau inexistența unei cauze care să privească aspectele din cererea dvs.”, ne-a transmis, la 30 octombrie 2019, DNA.

În octombrie 2019, DNA se autosesiza în cazul Barna

În toamna anului trecut, G4Media anunța că Direcția Națională anticorupție s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor RISE Project despre Dan Barna, unde liderul USR era acuzat de posibilele fraude și conflicte de interese cu fonduri europene.

„Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în cazul dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Procurorii au deschis dosar penal in rem, cu privire la o posibilă faptă de fraudare a fondurilor europene. Altfel spus, la acest moment se cercetează faptele, nu anumite persoane. Surse apropiate anchetei au explicat pentru G4 media.ro că dosarul clasat de DNA structura teritorială Alba ar fi cuprins doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project”, scria, în octombrie 2019, G4Media.ro.

Atacul lansat de Barna, la început de noiembrie 2020, la adresa DNA

Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare… Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a declarat Dan Barna, pentru Europa Liberă, la 5 noiembrie.

„Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a mai spus Barna.

Dan Barna a fost cercetat pentru modul în care a realizat trei proiecte din fonduri europene, cu fosta sa firmă de consultanță: „Punți comunitare”, SES-am Deschide-te!” și “Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Vezi și

Proiect de lege controversat: Cu cât ar urma să fie taxați din salariu angajații

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare