sursa foto:  dcnews.ro

Eugen Tomac: ‘În Ucraina este un război în toată regula, un război de uzură și de durată. Noi suntem în NATO, nu avem o problemă, dar odată ce vor avansa în această zonă evident că orice scenariu devine deja o realitate extrem de îngrijorătoare’

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că războiul din Ucraina este în acest moment unul de uzură și de durată.

Întrebat în ce cheie vede relansarea ofensivei ruse în Odesa și dacă se poate spune că obiectivul rușilor va fi să înainteze spre sudul Ucrainei, având în vedere că au fost izgoniți din Harkov și s-au retras și din alte zone, Eugen Tomac a declarat: „Eu nu cred că lucrurile trebuie privite în cheia aceasta a retragerilor. Acolo a fost un plan militar pe care l-au pus la punct, evident că l-au improvizat pe măsură ce au văzut că rezistența este din ce în ce mai puternică și evaluările lor au fost superficiale sau complet greșite, iar Rusia asta și-a propus, să conecteze Crimeea terestru la Federația Rusă – din nefericire, au căzut victime și de o parte, și de alta, dar aici mă refer la civilii ucraineni nevinovați, foarte multe victime”.

Ceea ce se întâmplă acum, din păcate, este un război în toată regula, un război de uzură și de durată, pentru că sentimentul este că nu se vor opri până când nu își vor atinge acest obiectiv, ceea ce este extrem de dramatic, neplăcut și îngrijorător pentru noi și pentru Republica Moldova. Noi suntem în NATO, nu avem o problemă, dar odată ce vor avansa în această zonă evident că orice scenariu devine deja o realitate extrem de îngrijorătoare. Sigur că la ora actuală Putin este decis să meargă mai departe, indiferent ce ne-am dori noi, și evident că singura speranță rămâne să reziste armata ucraineană, care trebuie din ce în ce mai bine susținută și echipată”, a declarat europarlamentarul, la B1TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare