sursa foto:  b1.ro

Eugen Tomac sare la gâtul lui Marcel Ciolacu și Dan Barna: ‘Eu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri’

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a transmis pe pagina sa de Facebook, un mesaj la care face referire că el a demisionat anul trecut din Parlament nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri, ‘am fost singurul parlamentar care a făcut asta!’

”Populismul și pensiile speciale
Eu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri, dar nu le pot spune oamenilor că odată ce mi-am dat demisia nu voi avea pensie specială.
Teoretic, nu am un mandat întreg 2016-2020, pentru că în iunie 2019 am plecat din Camera Deputaților.
Eu în schimb am un mandat întreg 2012-2016 și, conform prevederilor din lege, beneficiez de pensie specială. Pentru un mandat întreg și cei doi ani și jumătate de mandat din 2016-2019.
Prin urmare, ceea ce am făcut totuși pentru a nu beneficia de pensie, am declarat în plenul Camerei Deputaților, cerând sa se consemneze în stenogramă, care se publică în Monitorul Oficial că renunț la acest drept. Am fost singurul parlamentar care a făcut asta!!!
Mai mult decât atât, dacă astăzi toți parlamentarii noștri și-ar da demisia, dar ei mai au mandate întregi demisia lor nu are niciun efect.
Așa este și în cazul celor de la USR, ei azi își dau demisia, dar peste zece zile toți sunt realeși, dacă nu eliminăm pensiile speciale totul rămâne praf in ochi.
PMP azi va depune din nou o solicitare prin care cere convocarea Birourilor Permanente Reunite și aducerea în plen a legii prin care cerem eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari.
Aceasta este soluția, eliminarea, pentru că demisia și-a dat-o și Dragnea și mulți alții, dar pensiile au rămas”, a scris Eugen Tomac pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare