sursa foto:  Getty Images

Europarlamentar român: Dosarul vaccinurilor anti-COVID atrage atenţia asupra unei probleme sistemice

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului REPER, a transmis vineri că dosarul vaccinurilor anti-COVID atrage atenţia asupra unei probleme sistemice.

 

 

„Ceea ce se întâmplă acum legat de acest dosar al vaccinurilor, urmărind un pic conţinutul, atât cât a apărut în mass-media, este ceva care atrage atenţia asupra unei probleme sistemice. (…) Şi nu este doar în România. (…) Ceea ce cred cu tărie este că Ioana Mihăilă, colega noastră din REPER, cât şi Vlad Voiculescu au acţionat nu doar profesionist, dar absolut corect de a analiza oportunitatea în acel moment de criză. Amintesc, situaţia era una în care mureau mii de oameni şi practic ideea de a limita accesul la vaccinuri în condiţiile în care mecanismul acesta european îţi dădea un avantaj ar fi fost efectiv o crimă. (…)

Este un dosar care, de fapt, pune o problemă de oportunitate şi nu văd niciun element de corupţie sau de ilegalitate care ar putea să fie acolo. Ceea ce e important de spus este că acest dosar va aduce lumină asupra corectitudinii celor doi şi noi avem încredere în Justiţie că, practic, va face lumină în aceasta situaţie şi suntem alături de colegii noştri pentru a demonstra acest lucru”, a afirmat Pîslaru, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Biroului Parlamentului European la Bucureşti.

Vlad Voiculescu, la DNA: ‘Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîțu’

Potrivit acestuia, în contextul în care „extrema dreaptă, antivaccinistă a câştigat spaţiu în societate, există în mai multe ţării încercări de revanşă”. „Practic, în mesajele electorale ale partidelor de extremă dreapta lucrurile legate de ‘răstignirea’ celor care au condus procesul de vaccinare şi au salvat vieţi atunci este o temă predilectă”, a adăugat eurodeputatul.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost audiat, vineri, la DNA, unde a declarat că responsabilităţile privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19 erau la Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), iar „adevărul” este de partea sa, informează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare