sursa foto:  INQUAM Photos/Octav Ganea

Vlad Voiculescu, la DNA: ‘Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîțu’

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat în faţa sediului DNA, că toate deciziile privind vaccinarea împotriva COVID-19 erau luate de fostul premier Florin Cîţu, care se consulta „întotdeauna” cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

Vlad Voiculescu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

„Credeţi că România a făcut altceva decât alte state europene? Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîţu. Nu sunt cel mai mare admirator al domnului Cîţu (…) Deciziile erau ale domnului Cîţu, care întotdeauna se consulta cu domnul Iohannis. Ceea ce vă spun este că una este responsabilitatea, alta este vina. Nu este treaba mea să stabilesc vina, dar responsabilitatea în mod clar atunci, şi fac apel la ţinerea dumneavoastră de minte, în anul 2021 pe cine vedeaţi la televizor vorbind de vaccinare? Cine vă spunea că a primit doze, că au venit dozele de Crăciun în 2020? Cine vă spunea în fiecare săptămână care mai este stadiul, ce se mai întâmplă cu dozele de vaccinare? Aceiaşi oameni luau toate deciziile. Îl aveţi aici pe prima pagină pe domnul preşedinte (Iohannis – n.r.)”, le-a declarat Voiculescu jurnaliştilor, arătându-le Raportul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 în perioada 2020-2022.

Fostul ministru a precizat că, dacă ancheta va continua, atunci îl va „invita” pe Klaus Iohannis la DNA.

Dacă acest proces va continua, îl voi invita să vorbească. Îl voi invita să spună ce decizii a luat sau ce consideră domnul procuror. Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte„, a adăugat Vlad Voiculescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare