sursa foto:  ziare.com

Europarlamentar român: ‘În acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosita la maxim în România

Cristian Bușoi a declarat că este „un suporter puternic ca la nivel european să creștem producția internă de gaz”.

„Entuziasmul că vom renunța complet la cărbune, la gaz și mergem doar către resurse regenerabile, se dovedește că este dificil de implementat și că totul trebuie bine gândit, într-un echilibru. În 2050 evident că nu vom mai avea deloc cărbune”, a declarat Cristian Bușoi.

„Panâ ajungem acolo, trebuie să depășim o perioadă de tranziție și o criză la care nu ne așteptam și în care dacă am fi investit mai mult în gazul natural, dacă ne-am fi redus producția internă, dacă unele țări europene nu s-ar fi făcut atât de dependente de gazul rusesc, n-am fi fost în situația dramatică în care suntem astăzi”, a mai adăugat acesta.

Cristian Bușoi, spune că iarna aceasta nu vor fi probleme atât de mari pentru ca încă 14% din necesar vine din Rusia și o bună parte din gazul pe care îl avem stocat în depozite este la capacitate de 90%. 

Marea problemă va fi în iarna 2023, atunci când rezervele nu vor mai fi disponibile.

Pentru problema de anul viitor, Comisia Europeană a propus un regulament de a scurta timpii de aprobare pentru proiectele privind energia regenerabilă.

„Pentru proiectele mici, pentru cei ce doresc să-și pună panouri solare, trebuie să nu mai fie nicio barieră birocratică și niciun fel de autorizație”, a menționat Cristian Bușoi.

„Cred că în acestă perioadă, sursa de energie din cărbune trebuie folosita la maxim în România”, a declarat Cristian Bușoi, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare