sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Izbucnește un nou scandal uriaș în Poliția Română! După ce în spațiul public au apărut imagini de la întâlnirea dintre Duduieni și mai mulți grei din Poliție, printre care și inspectorul general Liviu Vasilescu, Dumitru Coarnă lansează acuzații grave la adresa adjunctului Poliției Capitalei, Radu Gavriș.

Coarnă a afirmat, pentru Bugetul.ro, că Gavriș ar fi fost cel care le-a dat jurnaliștilor imaginile respective, el intrând în posesia lor după ce 4 polițiști de la Omoruri le-ar fi ridicat de la o locuință privată, pretinzând că se folosesc de ele în anchetă. Mai mult, Dumitru Coarnă face o dezvăluire explozivă, precizând că fostul șef de la Omoruri este  verificat pentru fals și uz de fals.

Potrivit liderului sindical, Radu Gavriș ar fi întocmit foi colective de prezență prin fals, aplicând un spor de 50% pentru CFL contaminare biologică și/sau cadavre, exhumare. De acest spor ar fi beneficiat atât Gavriș, cât și polițiștii aflați în grațiile sale.

„Sunt sume enorm de mari”

Domnul Gavriș are două probleme: o dată cu acea percheziție despre care am discutat, când a influențat procurorul și judecătorul de caz să nu emită autorizație de percheziție, în dosarul privind moartea lui Emi Pian și altă problemă extrem de delicată și de penală este că, de circa 10 ani de zile, cu bună știință, a întocmit foi colective de prezență în fals, aplicând un spor pentru CFL (n.r. – cercetare la fața locului) contaminare biologică și/sau cadavre, exhumare unor persoane din cadrul Poliției Capitalei, care nu erau în această situație.

Vorbim de un spor pe bază de pontaj, sporul ăsta se aplică polițistului – fie că-i de la Ordine Publică, fie de la Judiciar, fie de la Rutieră, fie de la Transporturi – când intră într-o procedură de cercetare a locului faptei contaminată sau în raport cu un cadavru, ori exhumare.

Pe perioada în care polițistul se află la fața locului – o oră, două, trei, nouă -, este pontat în foaia colectivă de prezență, în funcție de orele pe care el le petrece acolo. La 8-9 ore, polițistul are un spor.

Domnul Gavriș a aplicat la 168 de ore. A schimbat situația de fapt. El a făcut niște foi colective de prezență, spunând că, în fiecare zi, toți polițiștii pe care i-a agreat el au fost la CFL în zone contaminate și în zone cu cadavre sau exhumări.

Sunt sume enorm de mari, iar polițiștii care lucrau, în realitate, în astfel de zone nu primeau. Spre exemplu, aveam un om spânzurat. Mergea polițistul de la Ordine Publică și intra în contact cu cadavrul la fața locului, venea și domnul Gavriș și nici nu lua contact cu cadavrul. Îl duceau la morgă, îl băgau în sac. El (n.r. – Radu Gavriș) avea 8 ore, iar celălat n-avea nimic. El avea 168 de ore pe lună, prin fals și uz de fals. Cu bună știință a făcut lucrul ăsta.

Să vedem cum o să recupereze aceste sume enorme Statul Român, că unii au primit și pe la pensie aceste sume, provenite din falsuri. Asta e marea problemă a domnului Gavriș.

Sunt tare curios să văd cum o să reacționeze Ministerul, pentru că e faptă penală.

Și ar mai fi un lucru, cu acele imaginini care au apărut în spațiul public. Patru polițiști de la Serviciul Omoruri de la Capitală au ridicat imaginile de la acea locuință privată. Le-au spus oamenilor că e vorba de o anchetă în curs și ei le-au dat la presă”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Corpul de Control al lui Marcel Vela îl verifică pe Radu Gavriș

Referitor la sporurile pe care Radu Gavriș și le-ar fi atribuit atât lui, cât și apropiaților săi, Dumitru Coarnă ne-a declarat: „Sunt constatări ale celor de la Financiar și Administrativ. Lucrul e clar, este dovedit, este probat cu înscrisuri. În urmă cu câteva luni a început discuția asta, undeva în februarie, martie 2020.

Am înțeles că se fac verificări, că sunt cei de la Administrativ, cei de la Logistică, e și Corpul de Control al ministrului, care trebuia să constate de mult ceea ce vă spun eu. Este o constatare destul de simplă. Mergi la Financiar, iei statele și vezi clar cine, ce și cum a fost pontat. Dar să vedem ce va decide Corpul de Control. Dacă cei de la Interne nu vor sesiza Parchetul, pentru că e infracțiune, mă gândesc să fac un denunț penal”.

Reamintim că, la ora actuală, Poliția Română se află în centrul unui uriaș scandal, după ce în spațiul public au apărut imagini de la întâlnirea cu liderii clanului Duduianu, care a avut loc înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Chestorul Liviu Vasilescu a recunoscut faptul că s-a întâlnit cu membrii familiei lui Emi Pian.

Vezi și

SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Lovitură devastatoare dată de Academia SRI! A deschis 32 de procese împotriva plagiatorilor de doctorate

Vârsta de pensionare se schimbă pentru anumiți români! Cine sunt cei vizați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare