vlad voiculescu andreea moldovan

sursa foto:  g4media.ro

EXCLUSIV În perioada în care Andreea Moldovan era acționară, Spitalul Sf. Constantin din Brașov percepea taxă pentru măsurarea temperaturii

Dezvăluire Bugetul.ro. În perioada în Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, era acționară a firmei TEO HEALTH SA, prin care operează Spitalul Sf. Constantin din Brașov, societatea a fost amendată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Motivul este incredibil! La intrarea în spital, la efectuarea triajului epidemiologic, persoanelor li se percepea o taxă de 20 de lei.

Practic, pentru a li se măsura temperatura, așa cum se face la intrarea în supermarketuri, oamenii trebuiau să achite câte 20 de lei.

Conform informațiilor Bugetul.ro, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov a amendat spitalul privat cu suma de 30.000 de lei.

Facem precizarea că, potrivit documentelor intrate în posesia noastră, de la Registrul Comerțului, Andreea Moldovan a fost acționară la Spitalul Sf. Constantin până în luna februarie a acestui an.

Soțul său, medicul chirurg Moldovan Bogdan, este în continuare acționar al societății prin care operează spitalul privat din Brașov.

Portalul instanțelor de judecată CONFIRMĂ informația Bugetul.ro

La începutul lunii decembrie 2020, ANPC a amendat Spitalul Sf. Constantin. Ulterior, SC TEO HEALTH SA s-a adresat instanței.

Pe fond, conform unei decizii a magistraților din 17 martie 2021, fosta firma în care a fost acționară Andreea Moldovan a pierdut procesul.

În luna  mai a anului 2020, Ministerul Sănătății introducea obligativitatea efectuării triajului epidemiologic la intrarea în spații închise

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, transmitea MS, în luna mai.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare