sursa foto:  oradesibiu.ro

Făina de greiere este un lux! A apărut pe piața din România! Prețul este uriaș, în comparație cu făina de grâu

Făina de greiere a apărut și pe piața din România, aceasta fiind vândut de o firmă specializată în vânzarea de produse BIO.

În comparație cu făina normală, prețul făinii din greiere este unul uriaș.

Făina de greiere se vinde la pachet de 100 de grame. Aceasta costă 96,25 de lei. Asta înseamnă că, pentru un kilogram de făină de greiere, românii trebuie să scoată din buzunar 962,50 de lei.

Potrivit descrierii, făina de greieri se prepară din greieri mari fară aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă umami de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții. Făina de greieri este fără aditivi, chimicale sau conservanți și fără antibiotice „spre deosebire de creșterea animalelor, insectele nu prezintă risc la bacterii”. Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași), scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Comercianții precizează că oamenii sunt „genetic diferiți față de greieri și nu există pericolul să putem lua vreo boală de la ei”.

Ce se poate face din făina de greiere

„Pudra proteică ​​​​de greieri se poate adaugă la orice retetă pentru un plus de proteine, vitamina B12 și fier.

Poți încerca cu: smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioșe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiți, budinci etc”, scrie comerciantul, al cărui sediu este în Baia Mare.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare