sursa foto:  gov.ro

Florin Cîțu nu e de acord cu Andreea Moldovan: ‘Nu luăm în calcul o carantinare. Merge în direcția unei relaxări, dar cu o singură condiție, aceea de a ne vaccina cu toții’

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat miercuri dacă ia în calcul o măsură a carantinării de două săptămâni, după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a evocat o astfel de posibilitate, ca o soluţie pentru a limita răspândirea COVID-19, el afirmând că nu va exista un lockdown general.

”Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Merge în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, susţine în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel naţional, chiar şi una de două săptămâni „ar face minuni” pentru ţara noastră, însă afirmă că înţelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că, dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a afirmat Andreea Moldovan la DigiFM, informează new.ro

Citește și:

Premierul Florin Cîțu, mesaj sincer: ‘Medicii și întreg personalul sanitar sunt adevărații eroi ai acestei perioade’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare