sursa foto:  Inquam Photos/ Octav Ganea

Fondurile Europene, ‘mană cerească’ pentru România! Lider al coaliției de guvernare: ‘Nu se poate dezvolta fără fonduri europene. Fondurile naționale sunt insuficiente pentru dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toți în România’

Fondurile europene şi fondurile naţionale nu trebuie să aibă culoare politică, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, la lansarea naţională a Strategiei de dezvoltare durabilă a Microregiunii Ţara Făgăraşului 2030 organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului, Palatul Parlamentului.

„Fondurile europene şi fondurile naţionale nu au culoare politică şi nu trebuie să aibă culoare politică niciodată, indiferent pentru cine conduce administraţia centrală într-o ţară. (…) Deja vorbim de patru proiecte integrate care pot accesa mai multe scheme atât din fonduri europene. Este şi mediul privat în acest proiect. Ca şi noutate, aveţi cam 70% arie protejată, ţinând cont de o medie de 23% arie protejată la nivel naţional. Nu pot decât să vă felicit, să vă susţin”, a declarat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, din acest moment este necesară o implicare şi mai mare.

„Din acest moment trebuie să ne implicăm şi mai mult. Direcţia a fost dată, respectiv descentralizare, fiindcă cu toţii vorbim de această descentralizare de 30 de ani. România nu se poate dezvolta fără fonduri europene. Fondurile naţionale sunt insuficiente pentru dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toţi în România. Este un moment în care putem rata „ultimul tren” sau putem cu toţii să ne implicăm şi să tragem la aceeaşi căruţă şi să dezvoltăm Romania şi în primul rând zonele cu specific, cum este zona pe care dumneavoastră doriţi să o dezvoltaţi în acest proiect. Vă felicit, vă rog să vă implicaţi şi mai mult în alte obiective”, a arătat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a menţionat că, potrivit unei estimări făcute de experţii PSD, ar trebui să avem de absorbit aproape 800 de milioane de euro, urmând ca în viitor, după ce se va termina de negociat şi exerciţiul financiar viitor, ar trebui ca absorbţia să fie de aproximativ un miliard de euro lună de lună.

„Asta este de fapt marea provocare a României, nu vom putea depăşi aceste crize suprapuse fără să avem investiţii majore în infrastructură şi investiţii majore în regiuni. România, pentru că a fost silită să facă acele CAP-uri, are o reticenţă chiar şi la nivel de administraţii locale de a face proiecte comune”, a adăugat Ciolacu, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare