Fost ministru de Finanțe, despre voucherele de vacanță acordate angajaților din sectorul privat: ‘Se gândesc numai la campanie electorală și cum să aibă mai multe voturi, dar nu! Pentru că banii nu o să fie’

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a reacționat după ce Senatul a adoptat tacit proiectul voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul privat

 

Gheorghe Ialomițianu i-a acuzat pe cei de la guvernare că ”se gândesc numai la campanie electorală și cum să aibă mai multe voturi, dar nu! Pentru că banii nu o să fie.”

Întrebat despre proiect și despre ipoteza cum că o parte importantă din bani ar urma să se întoarcă la bugetul de stat sub formă de TVA și taxe, Gheorghe Ialomițianu a explicat: „E greu de estimat. Cum ați spus foarte corect, ei au prins sursa de finanțare, bugetul de stat și bugetele locale, în condițiile în care tot cei din coaliție spun că nu pot să le majoreze salariile la profesori. Că și toți profesorii care primesc salarii mai mari credeți că economisesc? Că salariile sunt mici. Tot în consum s-ar duce banii, tot cheltuieli”.

”Se pune în pericol deficitul bugetar

Deci aici e o ipocrizie din partea celor din coaliție, spunând pe de o parte că, dacă măresc salariile profesorilor, se pune în pericol deficitul bugetar (…), dar dacă se dau voucherele la toți salariații din buget nu e nicio problemă, chiar deficitul se reduce. Nu! Sunt niște calcule electorale pentru campanie, n-au nicio treabă cu politica fiscal-bugetară, n-au nicio treabă cu deficitul bugetar. Se gândesc numai la campanie electorală și cum să aibă mai multe voturi, dar nu! Pentru că banii nu o să fie, o să fie numai aprobarea unui act normativ și o să proroge termenul de acordare”, a adăugat Ialomițianu, fost ministru de Finanțe.

”N-au nicio responsabilitate față de finanțele României

Ei se duc numai în campanie electorală, n-au nicio responsabilitate față de finanțele României, n-au nicio responsabilitate față de reformele din PNRR. Joacă politic și ei cred că, dacă i-au încăierat pe profesori cu părinți și elevi, cred că ei se gândesc că părinții și elevii vor fi de partea coaliției, nu! Va fi un gust amar și din partea profesorilor, și a părinților, și a elevilor, la modul cum au tratat această grevă”, a mai spus el, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare