sursa foto:  rfi.ro

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, iese la ‘atac’: Unde sunt economiștii preocupați să întrebe de impactul bugetar?

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a transmis vineri pe pagina sa de facebook că Guvernul României în loc să scadă cheltuielile, acesta continuă să le crească. De asemenea, acesta se întreabă unde sunt „economiștii” preocupați să întrebe de impactul bugetar.

 

 

 

„Iată cum strânge guvernul cureaua la rectificare: crește cheltuielile cu încă 28.3 miliarde de lei.

Din care, cheltuieli de personal +1.9 miliarde de lei și subvenții +2.8 miliarde de lei.

Ăștia sunt banii noștri pe care ni-i ia nu doar din prețurile la energie electrică și gaz (care ajung majoritar tot la stat), ci și din creșterea taxării muncii.

Unde sunt „economiștii” preocupați să întrebe de impactul bugetar?

Unde sunt „economiștii” care se întreabă de impact doar atunci când e vorba să scadă taxele, niciodată atunci când cresc cheltuielile?

Dacă cresc cheltuielile statului, sistemul e ok. Crește. Se consolidează. Și bineînțeles salarizează direct și indirect o sumedenie de oameni de partid. Aristocrația bugetară e fericită.

În loc să crească din nou cheltuielile, guvernul PSD-PNL ar fi făcut mai bine să le scadă. Alternativ, dacă tot aveau 28.3 miliarde de cheltuit, mai bine ar fi redus taxarea muncii (www.zerotaxe.ro). Dar ei preferă să dea bani în continuare la cei conectați politic”, a scris Năsui pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare