Fostul secretar general PSD a tras concluzia tragică

Secretarul General PSD în perioada 2001 -2003, în timpul guvernării lui Adrian Năstase a tras concluzia tragică în ceea ce privește România.

Cozmin Gușă a declarat faptul că România nu celebrează  30 de ani de la Revoluție, ci îi comemorează.

„Noi acum comemorăm 30 de ani, nu e o celebrare în sensul pozitiv al termenului, din păcate. Și eu am studiat mult ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. M-a interesat întotdeauna să înțeleg ce trăim și de ce trăim ceea ce trăim. Am avut curiozitatea să mă întâlnesc cu foști șefi ai serviciilor secrete, cu mulți foști demnitari comuniști, să cercetez”, a declarat Cozmin Gușă vineri seara, la Realitatea Plus.

„Am o singură concluzie, aici la gura sobei, într-un mediu și o perioadă ofertante din punctul de vedere al gândirii, pentru că întotdeauna în decembrie suntem tentați să facem analize retrospective. Concluzia mea este: ce se fundamentează pe minciună, se năruie. Noi ne-am fundamentat toată existența post-comunistă pe multe minciuni și totul s-a năruit. Ce să faci? Când fundamentezi pe minciună, totul se năruie. Este un pattern al națiunii române de a se poziționa exact cum nu trebuie și când nu trebuie (…) Tânguirea asta permanentă în cei 30 de ani de libertate arată această inadecvare a noastră la situații. Virgil Gheorghiu descrie perfect acest lucru, iar Antony Quinn interpretează mai mult decât perfect. Dar să nu uităm care e cauza: fundamentarea pe minciună năruie totul”, a mai spus Cozmin Gușă.

 

Vezi și:

 SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

Surpriză! O nouă categorie de români va scăpa de plata impozitului

Proiectul a fost adoptat- Părinții pot cere bani statului

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare