sursa foto:  bursa.ro

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

În această săptămână, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că va propune premierului Ludovic Orban, cât mai curând, schimbarea unor șefi din Jandarmeria Română.

Conform surselor Bugetul.ro, unul dintre cei vizați de Marcel Vela este colonelul Sebastian Cucoș, Fostul inspector general al Jandarmeriei Române va fi schimbat de la conducerea Jandarmeriei București.

Vezi și EXCLUSIV Lupta pentru bani. Cum se deconspiră lucrătorii din Servicii! Mișcările făcute de angajații SRI și ‘Doi și-un sfert’

De altfel, Vela a anunțat public că șefii de la București au tras de timp, în ceea ce privește desecretizarea dosarului „10 august”.

„Au tras de timp până în ultima secundă a meciului. Dacă ar fi desecretizat imediat poate aș fi crezut că nu au nimic de ascuns. Ușurarea mea e că oamenii au ceva pe suflet”, a declarat, la Digi24, Marcel Vela.

„Voi propune premierului schimbarea unor șefi ai Jandarmeriei, o să vedeți la timpul potrivit, cât de curând. Săptămâna viitoare o să plec în Afganistan, la militarii noștri, și probabil când revin voi avea și o imagine clară pentru a găsi din mai multe opțiuni și variante cine îndeplinește condițiile ca să conducă Jandarmeria Română”, a mai spus ministrul de Interne.

Ultimatumul dat Jandarmeriei București

În urmă cu o săptămână, Marcel Vela le dădea un ultimatum șefilor Jandarmeriei București, să facă publice convorbirile radio, din timpul protestului din 10 august.

„Până în această seară aștept o soluție finală și anunțul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecințele vor fi pe măsură”, a anunța Vela.

Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei la 10 august 2018

La momentul intervenției din 10 august 2018, colonelul Sebastian Cucoș era șeful împuternicit al Jandarmeriei Române.

Ulterior, Carmen Dan l-a propus pe Cucoș șef plin al Jandarmeriei Române, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea.

„Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public privind avizarea de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Vezi și EXCLUSIV Nedreptate comisă de Guvernul Orban?! Omul dat afară de premier scoate la suprafață informații în premieră: ‘Nu au fost întârzieri’

La data de 1 august a.c., Ministerul Afacerilor Interne a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române. Documentația referitoare la propunerea de avizare a numirii ofițerului în funcția menționată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Consiliul Suprem de Apărare a Țării, potrivit legii proprii de organizare și funcționare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul ședințelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre ședințe, cu acordul individual al membrilor Consiliului.

Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente.

În ceea ce privește problematica interimatului funcției de inspector general al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că Președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului afacerilor interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.

În luna august a acestui an, colonelul Sebastian Gheorghe Cucoș a fost numit la șefia Jandarmeriei Capitalei, post pe care l-a mai ocupat în trecut.

Vezi și

Surpriză! O nouă categorie de români va scăpa de plata impozitului

Proiectul a fost adoptat- Părinții pot cere bani statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare