sursa foto:  facebook

Gabriel Zetea (PSD), pune ‘tunurile’ pe PNL: Liberalii s-au lăudat cu ușile deschise pe care le au în cadrul PPE, hai să le vedem

Deputatul PSD Gabriel Zetea a susținut marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre aderarea la spațiul Schengen, că PNL trebuie să înţeleagă că acum trebuie să îşi folosească toate atuurile pe care le are în PPE pentru a-i convinge pe austrieci, precizând faptul că liberalii s-au lăudat cu uşile deschise pe care le au în cadrul PPE, ‘hai să le vedem’.

 

 

 

”Decizia este politică. Ar trebui să ne negocieze în PPE acest lucru, să se pună presiune din partea popularilor europeni în ajutorul popularilor români. Eu asta sper ca cei din PNL să îşi folosească în aceste ore, cât a mai rămas, până la momentul în care se va discuta în JAI, să îşi folosească toate atuu-rile”, a spus Zetea.

El a precizat că au fost şi social-democraţi care s-au opus, europarlamentari, au existat şi discuţii în congresul PES, dar ”nu există azi niciun social-democrat în Europa care să se opună chiar dacă au fost unii care au avut rezerve, inclusiv în Suedia”.

”PNL trebuie să înţeleagă că acum trebuie să îşi folosească toate atuurile pe care le are în PPE pentru a-i convinge pe austrieci. (..) Nu cred că ar fi treaba noastră să îi convingem, sunt adversari. Liberalii s-au lăudat cu uşile deschise pe care le au în cadrul PPE, hai să le vedem”, a mai comentat Gabriel Zetea.

Întrebat dacă ar trebui să existe reproşuri în privinţa unui eventual eşec, Zetea a spus că nu ar vrea neapărat să facă reproşuri acum.

”Dacă va exista un refuz, sigur că va trebui să întoarcem foaia şi să vedem ce facem data viitoare, nu trebuie să renunţăm. Va mai exista, sută la sută, preşedinţia rotativă va fi preluată de către Spania, unde este un premier social-democrat, din acel moment vom avea sprijinul premierului spaniol”, a afirmat social-democratul.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi dimineaţa, într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi nu are de gând să-şi schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie, invocând numărul mare de imigranţi care au ajuns în Austria şi nu fuseseră înregistraţi anterior prin ţările prin care au trecut.

Aflat la Tirana, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a confirmat ulterior această poziţie. Datele Frontex, agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, arată însă că imigranţii ilegali care ajung în Austria preferă alte rute decât cele prin România, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare