vladimir putin

sursa foto:  Getty Images

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘Noua grupare de forțe cel mai probabil va avea două misiuni. Ucrainenii în mod sigur caută să obțină informații cât mai exacte cu privire la perioada lor de pregătire’

Noua grupare de forțe rusești cel mai probabil va avea misiunile de a întării apărarea în teritoriile anexate la Federația Rusă și continuarea atacului în punga Donbasului pentru încercuirea trupelor ucrainene și cucerirea integrală a oblastului Donețk, a explicat gen. (r) Virgil Bălăceanu.

Gen. (r) Virgil Bălăceanu,  despre misiunile noii grupări de forțe rusești în Ucraina

În opinia generalului român, „trebuie să plecăm de la o premisă că forțele actuale din Ucraina pot să fie dublate”.

„Adică să nu mai vorbim de aproximativ 120 de grupuri de luptă, să vorbim de 200 la 250 de grupuri de luptă, ceea ce va însemna o prezență, o densitate a forțelor rusești din teritoriile ocupate mult mai consistentă până la această dată. Noua grupare de forțe cel mai probabil va avea două misiuni – o primă misiune va fi întărirea apărării în teritoriile cucerite/anexate la Federația Rusă, și o a doua misiune flagrantă la adresa dreptului internațional, executarea, continuarea atacului în punga Donbasului pentru încercuirea grupării de forțe din punga Donbasului și cucerirea în întregime a oblastului Donețk”, a explicat Virgil Bălăceanu.

„Problema are o conotație de drept internațional puternică pentru că, în momentul în care se va relua, după referendum, ofensiva în punga Donbasului, sigur că un teritoriu anexat va fi folosit ca bază de atac asupra unui alt teritoriu. Se creează o problemă din punct de vedere al dreptului internațional destul de complexă, dar îmi este greu să cred că rușii nu vor continua ofensiva în punga Donbasului și se vor opri cu toate forțele pe o linie de demarcație, linie de demarcație care va fi dată de situația actuală a forțelor sau cel puțin situația în momentul în care referendumul va fi validat, sigur că da, în mod unilateral numai de către Moscova”, a continuat el.

„Ucrainenii în mod sigur caută să obțină informații cât mai exacte cu privire la perioada lor de pregătire – nu numai cu privire la perioada de pregătire, dar la asigurarea stării de operativitate a tehnicii, pentru că majoritatea tehnicii vine din stocurile de mobilizare și asigurare cu celelalte materiale, inclusiv muniții și materiale necesare pentru introducerea în luptă”, a adăugat gen. (r) Virgil Bălăceanu, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare