sursa foto:  prosport.ro

Gigi Becali,amendat de Comisia de Disciplină a FRF! Care este cauza

Gigi Becali a fost amendat de Comisia de Disciplină a FRF după declaraţiile referitoare la posibilitatea ca FCSB să fie obligată să-şi înfiinţeze o echipă de fotbal feminin pentru a mai putea evolua în cupele europene.

„În temeiul art. 54alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul George Becali cu penalitate sportiva în cuantum de 15.000 lei. În temeiul art. 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă în cuantum de 5.000 lei”, se arată în comunicatul emis de FRF.

La 20 decembrie, Gigi Becali a declarat că se va retrage din fotbal dacă UEFA îl va obliga să facă o echipă feminină la FCSB. El consideră că fotbalul şi boxul nu sunt potrivite pentru femei, deoarece aceste sporturi le „schimonosesc”.

Întrebat la ProX ce va face dacă UEFA îl va obliga să înfiinţeze o echipă de fotbal feminin la FCSB, Becali a răspuns: „Mă retrag din fotbal. Cum adică? Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am… Dar lucru nefiresc nu fac. Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal? Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele, nu mă mai face să vorbsc prostii! Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat şi pentru bărbat. Ea a fost făcută frumoasă, formele ei te atrag, ea a fost făcută să fie atras bărbatul de ea. Atunci noi batjocorim formele femeii, pe care le-a făcut Dumnezeu ca să-l atragă pe bărbat. Noi o schimonosim pe femeie dacă o punem să joace fotbal. Ca şi cum o pui pe femeie să facă box. Iar o schimonosim pe femeie. Handbalul e frumos, baschetul e frumos, voleiul e frumos. numai că fotbaul şi boxul o schimonosesc pe femeie.”

Secretarul general al FRF, Radu Vişan, a transmis o sesizare Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, în urma declaraţiilor lui Gigi Becali (în calitate de oficial asimilat clubului FCSB) cu privire la o eventuală obligaţie de a face o echipă feminină la FCSB.

Vişan a cerut comisiei efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispoziţiile art. 52 şi art. 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură de a afecta imaginea fotbalului şi constituie chiar fapte discriminatorii.

Vezi și:

Vești dure pentru șoferi! Nimeni nu va scăpa de plata acestor taxe

Surpriză totală! Ce salariu va avea Olguța Vasilescu, după ce s-a întors în Guvernul Dăncilă

Nu mulți știu aceste detalii despre Ion Iliescu. Averea pe care o are unul dintre foștii președinți ai României

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare