sursa foto:  http://thehackernews.com/

Hackerii au atacat fostul cel mai mare asigurator de pe piață! Recompensă IMENSĂ solicitată de aceștia

O fostă companie deținătoare a supremației pe piața asigurărilor a fost atacată de hackeri. Aceștia din urmă au cerut o răscumpărare uriașă.

Aflată acum în faliment, Astra Asigurări a fost ținta hackerilor. Baza de date a companiei, administrată în prezent de lichidatorul judiciar, KPMG, a fost atacată cu un virus de tip ransomware, extrem de utilizat în ultima vreme de hackeri. Lichidatorul spune că atacatorii au restricționat, prin criptare, accesul la datele privind compania de asigurări aflată în lichidare, adică milioane de dosare de daună și de contracte de asigurare care conțin inclusiv datele personale ale clienților Astra, informează profit.ro.

Atacul a fost înregistrat pe 6 octombrie. Hackerii au solicitat și o răscumpărare pentru a reda accesul la baza de date. Recompensa cerută a fost între 15.000 și 25.000 de dolari pentru fiecare server afectat. Răscumpararea ar urma să fie plătită în bicoin, asta în cazul în care cei de la KPMG decid astfel.

„În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip „cryptolocker/ ransomware”, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost inițial sesizat de echipa IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet și anunțarea reprezentantilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat in procedura de faliment (KPMG). KPMG a luat măsura sesizarii organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice -DCCO – IGPR și Centrul Național de Răspuns la Incidente Informatice – CERT.RO, cu privire la situația creată și, în același timp, au informat ASF și FGA cu privire la primele măsuri luate”, a declarat, pentru Profit.ro, Speranța Munteanu, partener KPMG Restructuring.

Vezi și Atenție! Ce trebuiau să facă toți clienții ENEL până la 1 octombrie și ce riscă persoanele care NU au făcut asta

Un GIGANT german intră la rupere: Ce piață din România vrea să cucerească

Frații „Dedeman” dau un mega-tun: Ce achiziție importantă au făcut și cu ce afacere ar bombarda piața

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.