sursa foto:  bursa.ro

Horia Constantinescu (ANPC): ‘Ceea ce ne dorim este să nu fie eliminate definitiv casele de marcat asistate. Trebuie să rămână la latitudinea consumatorului care dintre variante o alege’

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat că renunţarea la casierii din supermarketuri, în favoarea caselor de marcat automate, este o abordare discriminatorie.

 

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că trebuie luată în calcul, în supermarketuri, şi prezenţa persoanelor care nu sunt familiarizate cu noile tehnologii.

Trebuie să rămână la latitudinea consumatorului care dintre variante o alege. Fac referire la persoanele nefamiliarizate cu acest tip digitalizat de efectuare a cumpărăturilor. 

Cred că va trebui permanent asigurată și varianta unei case de marcat asistate, și abia pentru cei care își doresc să finalizeze mai repede cumpărăturile, și își asumă că se descurcă prin utilizarea exclusivă a acelor automate, să poată face această alegere, fără a se lua în calcul eliminarea definitivă a sistemelor asistate de marcare și plata.

Sunt consumatori care nu se descurcă și trebuie să îi luăm în calcul și pe aceștia. Ceea ce ne dorim este să nu fie eliminate definitiv casele de marcat asistate, și în zona celor neasistate să existe, totuși, persoane care să te poată îndrumă în momentul în care apare o eroare de sistem. Trebuie să fie cineva la dispoziția consumatorilor pentru a interveni.”, a declarat Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare