sursa foto:  Getty Images

Ieșire a lui Serghei Lavrov: ‘De acum înainte nu vom mai avea încredere nici în americani, nici în UE. Vom face tot ceea ce este necesar astfel încât să nu depindem de ei în sectoarele critice’

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că o nouă „Cortină de Fier” coboară între Rusia și Occident în contextul invaziei lansate de Moscova în Ucraina, transmite The Moscow Times.

Serghei Lavrov: „Nu vom mai avea încredere nici în americani, nici în UE”

„În ceea ce privește Cortina de Fier… în esență, ea deja coboară”, a spus șeful diplomației ruse, joi, într-o conferință de presă la Minsk.

„Procesul a început deja”, a continuat oficialul rus.

Serghei Lavrov susține, totodată, că relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană au încetat să mai existe.

„(UE) a distrus relația care a fost construită de-a lungul deceniilor între noi și UE”, a adăugat ministrul rus, adăugând că Moscova încă este deschisă pentru negocieri.

„Pot spune doar că de acum înainte nu vom mai avea încredere nici în americani, nici în UE. Vom face tot ceea ce este necesar astfel încât să nu depindem de ei în sectoarele critice”, a mai spus Serghei Lavrov.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o ofensivă armată pe scară largă împotriva Ucrainei și susține că acțiunile sale fac parte dintr-o „operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” statul invadat. Kievul și Occidentul au respins poziția rusă ca fiind doar un pretext pentru un război de agresiune nejustificat.

În replică la invazie, SUA, Marea Britanie și UE au introdus sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare