sursa foto:  bzf.ro

Important! Din 2019 va apărea o nouă pensie. Despre ce este vorba

Schimbare istorică în România! Executivul dorește introducerea unui nou tip de pensie din 2019. Este vorba despre pensiile ocupaționale.

Proiectul a fost postat pe site-ul Ministerului Muncii de la începutul lunii decembrie.

”Se creează premizele pentru asigurarea unei surse suplimentare de venit din pensii şi se doreşte stimularea şi cultivarea spiritului de economisire pentru bătrâneţe al fiecărui cetăţean. Introducerea unei noi componente de pensie privată aduce beneficii la realizarea pe termen lung a obiectivului sustenabilităţii financiare a sistemului public de pensii prin scăderea presiunii exercitate asupra acestuia”, se spune în nota de fundamentare a legii.

Pensiile vor avea valori diferite, în funcţie de angajator.

Companiile care vor opta pentru deschiderea unui astfel de cont vor fi nevoite să facă rapoarte către ASF, notează Capital.

”Prin crearea mecanismelor de evidenţă pe conturi individuale, participantul poate să îşi transfere valoarea activului personal de la un fond/fonduri la un alt fond de pensii ocupaţionale sau facultative, fără penalităţi. Totodată, angajatul poate fi participant la mai multe fonduri, urmând ca la pensie să poată cumula veniturile”, se mai spune în nota de fundamentare.

Citește și:

Alertă! De ce nu se poate întoarce Elena Udrea în România

Surpriză! Cât costă operația făcută de Olguța Vasilescu

Atenție! Cine e, de fapt, agresorul Vioricăi Dăncilă și ce avere are

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare