sursa foto:  g4media.ro

În plin război cu Rusia, Ucraina amenință UE: ‘Uniunea riscă să plătească de două ori pentru costurile războiului’

ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, a declarat, luni, la Bruxelles, că Uniunea Europeană trebuie să oprească importurile de petrol şi gaz dinspre Rusia sau riscă să plătească de două ori pentru costurile războiului din Ucraina.

 

Înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE, Kuleba a afirmat că, prin importurile sale de energie, blocul comunitar continuă ”să finanţeze maşina de război rusă, agresiunea şi atrocităţile ei”, potrivit DPA

A continua să cumpere gaz şi petrol din Rusia ar însemna pentru UE să plătească Rusiei pentru livrările de energie şi să-i furnizeze Ucrainei asistenţă financiară”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Referitor la impasul actual legat de o potenţială interdicţie UE asupra importurilor de petrol rusesc, Dmitro Kuleba a răspuns: ”Suntem toţi curioşi să vedem cum se încheie această saga”.

Comisia Europeană a fost mandatată să reanalizeze propunerea privind un embargou petrolier prezentată în urmă cu 12 zile şi trebuie să prezinte ”soluţii concrete” la obiecţiile ridicate de Ungaria şi alte state membre.

”Trebuie să reuşim acest al 6-lea pachet, lucrăm deja la al 7-lea”, a insistat ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn. El a avertizat că există şi alte ţări membre care sunt reticente faţă de impunerea unui embargou petrolier faţă de Rusia, conform agerpres.ro.

Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria şi chiar Croaţia, extrem de rezervate în privinţa unui embargou, se ascund în spatele Ungariei, potrivit unui responsabil european.

Vezi și:

Comisia Europeană a dat ‘verdictul’ referitor la moneda în care se fac plățile pentru gazele ruseștiști!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare