amenda

sursa foto:  calatoriaperfecta.ro

Încă o modificare legislativă! Ce se schimbă în legătură cu PERMISUL auto

Aveți 18 ani și doriți să vă luați permisul de conducere sau nu ați fost cei mai buni șoferi în trafic și acum trebuie să dați din nou examen? Ar fi bine să vă grăbiți pentru că lucrurile se complică. În curând, o nouă probă de evaluare va fi inclusă, mai exact una care vă va testa cunoștințele medicale. Studenții școlilor auto vor fi obligați să parcurgă un curs de prim ajutor în trafic, la care să susțină și un examen, pentru a obține ulterior permisul de conducere.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi este publicată în Monitorul Oficial.

Vezi și Dezastru pe piața muncii! Cea mai veche fabrică din România a fost închisă

Umilință fără precedent! Ce pensie de nimic primește un erou al celui de-al Doilea Război Mondial față de ofițerii actuali

„În vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim ajutor în trafic”, se arată în propunerea aflată acum în dezbatere, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra în vigoare. Acesta se află în stadiul de dezbatere în cadrul Senatului.

Prin implementarea acestui proiect, şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. La baza iniţiativei stau date ştiinţifice şi statistici potrivit cărora intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire, peste 50% din decese au loc în primele minute după accident şi rata mortalităţii în accidentele rutiere din România este în creştere.

În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia sau Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare