sursa foto:  economica.net

INCREDIBIL- Marcel Vela vorbește despre procedurile care vor fi transmise la DIICOT!

Ministrul de Interne a anunțat că 248 de ore din totalul de  250 înregistrate pe stațiile jandarmilor au fost desecretizate. Tot el spune că procedura va fi finalizată luni, dată la care DIICOTUL va primi aceste înregistrări. 

Potrivit româniatv.net, Ministrul de Interne Marcel Vela declară că desecretizarea discuțiilor din 10 august nu îi absolvă pe jandarmii vinovați de faptele comise în noaptea protestului.

”Simpla desecretizare a discuțiilor din noaptea protestului din 10 august nu îi absolvă de vină pe cei responsabili pentru ce s-a întâmplat. Nu ne-au făcut vreo favoare desecretizând orele respective. După ce procurorii vor finaliza rechizitoriul și acesta va fi făcut public jandarmii vinovați pentru 10 august vor plăti cu funcția”, a declarat Marcel Vela pentru G4Media.ro.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat joi că persoanele care tergiversează desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi la evenimentele din data de 10 august 2018 îşi riscă propria carieră.

Marcel Vela a amintit că raportul privind evenimentele din 10 august a fost desecretizat în totalitate şi pus la dispoziţia procurorilor.

„Am făcut un pas în plus pentru clarificarea evenimentelor de la 10 august şi am dispus şi luarea măsurilor pentru desecretizarea convorbirilor purtate de jandarmi prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie în cele două zile – 10 şi 11 august”, a arătat ministrul.

El a precizat că, după desecretizare, aceste convorbiri vor putea fi puse la dispoziţia procurorilor şi vor contribui major la lămurirea situaţiei.

„Se va putea stabili concret cine şi ce ordine a dat şi cum au fost puse acestea în aplicare. Pe scurt, se va stabili dacă au fost comise abuzuri împotriva protestatarilor şi cine a comis aceste abuzuri. Mă aşteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. Nu mă joc şi nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situaţiei din 10 august. Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră”, a mai spus Vela.

Raportul recent desecretizat de Ministerul de Interne, privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august 2018, relevă că siguranţa statului nu a fost pusă nicio clipă în pericol şi că jandarmii au acţionat cu violenţă în anumite situaţii punctuale. Jandarmeria a monitorizat pe reţelele de socializare pregătirea protestului şi anticipa că vor fi violenţe, potrivit documentului.

Vezi și:

Marcel Vela l-a executat pe milițianul școlit de FBI! Avea salariu și o pensie de 13.000 de lei

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare