energie

companii

mai multe


media & marketing

companii

mai multe


resurse naturale

companii

mai multe


sănătate

companii
zahar

Zahărul este atotprezent în alimente, inclusiv în pâine, iar cantitatea ingerată de fiecare dintre noi este cu mult peste nivelul tolerat bine de organism. Excesul poate provoca boli severe ale organismului nostru cum ar fi obezitate, diabet, stricăciuni la nivelul dinţilor şi boli de inimă. Acesta afectează comportamentul şi dezvoltarea în rândul copiilor, însă, foarte puţine cunosc adevăratele efecte ale acestuia la nivelul oaselor.

Zahărul nu face nimic altceva decât să erodeze cartilajul - ţesutul care ne menţine oasele puternice, susţin specialiştii. Este şi mai trist este că ajungem să consumăm zahăr în fiecare zi şi nu ţinem sub control cantitatea.

Calciu este o minerală vitală pentru sănătatea oaselor noastre deoarece ajută la menţinerea structurii solide. Lipsa de calciu duce la osteoporoză. Consumul excesiv de zahăr dizolvă extraordinar de repede doza de calciu din organism şi o elimină prin urină, aşa cum spun oamenii de ştiinţă, conform studiilor efectuate, scrie doctorulzilei.ro.

Citește și: Cum au ajuns de fapt Kovesi și Coldea în cele mai importante funcții în stat – adevăruri nespuse

Pentru a ajuta oasele să se „reconstruiască" şi să evităm pe cât posibil riscul de osteoporoză, este aproape esenţial să descreştem considerabil cantitatea de zahăr din dieta noastră zilnică.

Cortizolul este acel hormon din organism care are nevoie să se regăsească la un nivel optim pentru ca funcţiile corpului, dintre cele mai importante, să funcţioneze în norme. Când nivelul de cortizol este ridicat, acesta afectează sănătatea generală în foarte multe moduri- poate duce la o imunitate scăzută, la grăsime abdominală şi chiar poate pune în pericol, serios, ţesuturile oaselor tale.

Majoritatea oamenilor sunt la curent cu rolul pe care-l joacă stresul într-un nivel crescut de cortizol, însă, şi zahărul este responsabil cam în aceeaşi măsură.

Magneziul este esenţial pentru o densitate corectă şi sănătoasă a oaselor; este foarte important pentru persoanele ce suferă de osteoporoză să crească doza zilnică de această minerală pentru a-şi menţine oasele sănătoase.

Zahărul procesat este de asemenea responsabil pentru o cantitate scăzută de magneziu în organism deoarece este nevoie de 54 molecule de magneziu pentru a procesa o moleculă de zahăr. Conform unui studiu efectuat de cei de la „The Clinical Biochemist Reviews", se pare că zahărul rafinat poate reduce conţinutul de magneziu cu până la 85%.

20.01.2017

mai multe


tech

companii
REUTERS/Dado Ruvic

Recent, Chris Cox, Chief Product Officer la Facebook, a transmis pe pagina sa de Facebook că se pregătește un nou set de programe pentru a susţine jurnalismul şi corectitudinea ştirilor pe Facebook. De asemenea, el a precizat că gigantul online lucrează și pentru stabilirea unor legături mai puternice între Facebook şi industria de ştiri.

Facebook are în plan să dezvolte noi formate de poveştiri, noi modele de business şi noi modalităţi prin care să ofere sprijin ştirilor locale. Mai mult decât atât, Facebook caută modalităţi prin care să poată ajuta oamenii să se menţină informaţi cu privire la ştirile pe care le citesc, iar pentru asta va lucra cu terţe organizaţii precum News Literacy Project pentru a promova corectitudinea ştirilor atât pe platformă, cât şi în afara ei, potrivit noobz.ro.

Vezi și Mâncați castraveți murați? Iată ce efect au de fapt acești asupra organismului

„Am văzut că jurnaliştii folosesc Facebook Live pentru a găsi şi pentru a distribui ştiri şi pentru a se menţine conectaţi cu publicul lor. Construim acum mai multe unelte prin care să ajutăm jurnaliştii să folosească Live pentru a transmite şi pentru a descoperi ştiri cât mai simplu cu putinţă. Astăzi, lansăm capacitatea care permite administratorilor de Pagini să desemneze anumiţi jurnalişti ca fiind contributori, oferindu-le posibilitatea să intre live direct de pe Pagină, o schimbare menită să uşureze munca redacţiilor de ştiri în relatarea de la faţa locului.

În viitor, dorim să aducem, de asemenea, pe Profiluri toată flexibilitatea pe care Live API o oferă Paginilor, astfel încât jurnaliştii să folosească echipamentul profesional pentru a intra live. Iar acum vor oferi jurnaliştilor o modalitate simplă să vadă cum video-urile lor publice se dezvoltă pe profilurile lor de Facebook.”, se arată în comunicatul transmis de Facebook pe blog, citat de Noobz.

16.01.2017

mai multe


transport & auto

companii

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.