energie

companii

mai multe


media & marketing

companii

mai multe


resurse naturale

companii
Ceremonia de validare a Presedintelui Traian Basescu in functia de sef al statului pentru al doilea mandat de cinci ani, la sediul Curtii Constitutionale din Bucuresti, miercuri, 16 decembrie 2009. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Christian Silva

După 16 ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a dat dreptate Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, în războiul pe carea asta l-a purtat cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.

Astfel, magistrații instanței bucureștene au decis ca 166.813 de hectare de fond forestier din judeţul Suceava, în cazul cărora Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei ceruse  recunoaşterea dreptului de proprietate, să rămână în proprietatea publică a statului.

„Litigiul s-a judecat în aceşti ani la mai multe instanţe din ţară, în mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galaţi, Curtea de Apel Timişoara, Curtea de Apel Cluj, precum şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acţiunea Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acum trei ani, iar calea extraordinară de atac a revizuirii a rămas irevocabilă în acest an, prin Decizia 192 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, au explicat reprezentanții Romsilva, printr-un comunicat de presă, citat de ziarulring.ro.

Ca urmare a aplicării legilor privind restituirea proprietăţilor, fondul forestier aflat în proprietatea publică a statului, a suferit o scădere considerabilă, ajungând la 3,14 milioane de hectare, precizează sursa citată.

Vezi și Descoperire uimitoare! Ce s-ar afla sub clubul Bamboo

La un pas de a fi linșați! Ce s-a întâmplat la protestul anti-Guvern de duminică

Acuzații grave la adresa șefului Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu! Cu ce l-ar avea la mâna DNA

17:30

mai multe


sănătate

companii
fructe-si-legume

Specialiștii atenționează că anumite fructe și legume pot declanșa apariția cancerului. În cartea sa „Prevenirea cancerului - un studiu economic comparat”, prof. dr. Pavel Chirilă dezvăluie care sunt acestea.

Conform cărții doctorului, românii trebuie să evite, atunci când își fac cumpărăturile, fructele și legumele care arată foarte bine.

„Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa.

Azotaţii, nitraţii şi nitriţii, folosiţi ca stimulenţi pentru plante, au efecte atât asupra plantelor, cât şi a omului. La plante le-a scăzut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apăra de dăunători. Aşa au apărut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente şi rămân în plantă sau fruct şi omul le consumă”, afirmă profesorul Chirilă, potrivit doctorulzilei.ro.

Vezi și La un pas de a fi linșați! Ce s-a întâmplat la protestul anti-Guvern de duminică

Acuzații grave la adresa șefului Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu! Cu ce l-ar avea la mâna DNA

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat

18:20

mai multe


tech

companii

mai multe


transport & auto

companii

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.