energie

companii

Angajații unuia dintre cei mai mari producători de energie din România primesc o veste deosebit de proastă. 

Începând cu data de 1 mai 2017, conform unui proiect de Hotărâre lansat, vineri, în dezbatere de Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al societăţii, Complexul Energetic Oltenia ar putea concedia 1.000 de angajați, urmând ca anul viitor să fie disponibilizați alți 740.

 „Prin planul de disponibilizare 2017-2018, ca urmare a restructurării, reorganizării şi eficientizării societăţii Complexul Energetic Oltenia se propune disponibizarea a 1.740 de salariaţi, în două etape, respectiv: etapa I - 1.000 salariaţi, începând cu data de 1 mai 2017; etapa II - 740 salariaţi, începând cu data de 1 mai 2018", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.
Într-un interviu acordat agenției News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu, a dezvăluit că, din cei 1.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, 550 sunt în prag de pensionare.„Am stabilit ca cei 1.000 de oameni, aşa cum am dat mandatat să se voteze în adunarea generală, să fie în mod special oameni pensionabili, care sunt în pragul pensionării şi care oricum ar fi plecat", a mai spus el.
Inițial, urmau să fie disponibilizaţi 2.000 de salariaţi de la 1 mai 2017, în condițiile în care în cadrul companiei lucrează 14.300 de angajaţi. Vezi și Neașteptat! Cine este omul din spatele programului de guvernare al PSD și ce avere are

Cum linșăm mediatic un OM – dezvăluiri din sistemul judiciar

Olguța Vasilescu face senzație în Parlament! Cât valorează obiectul vestimentar cu care a acaparat toate privirile

 
21.04.2017

mai multe


media & marketing

companii

mai multe


resurse naturale

companii

mai multe


sănătate

companii
Oamenii de știință au făcut o descoperire remarcabilă în privința consumului de vin roșu dimineața. Neurochirurgul Gordon Shephard, de la Yale School of Medicine, a dezvăluit că vinul activează mai multe părţi ale creierului decât orice altă activitate. În cartea "Neuroenology: How The Brain Creates the Taste of Wine" Dr. Shephard a descris în amănunt cum procesul de a plimba prin gură un strop de vin roşu nobil pune în mișcare limba şi activează papilele gustative, în timp ce activităţi precum ascultatrea muzicii sau rezolvarea unei probleme de matematică nu au nici măcar un efect asemănător asupra funcţiilor creierului, informează feminis.ro. Oamenii de știință au afirmat în repetate rânduri că „gustul nu ţine de vin, el este creat de către creierul celui care degustă, pentru că moleculele din vin nu au gust sau miros, dar procesul de creaţie ce are loc la nivelul creierului este similar cu cel din cazul culorilor”. Trebuie precizat că acest lucru nu are nicio legătură cu consumul excesiv de vin, ci, mai degrabă, cu degustarea. Vezi și Mărturia incredibilă a unei fete prezente în Munții Retezat: „Nu salvamontiștii ne-au salvat”

Alertă de gradul ZERO! Românii de rând vor fi IMPOZITAȚI și controlați la sânge – cine e în spatele proiectului

Schimbare majoră! Cum arată acum soția lui Traian Băsescu

 
24.04.2017

mai multe


tech

companii

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism angajează! Procurorii DIICOT au scos la concurs posturi în mai multe structuri teritoriale din țară.

Astfel, DIICOT organizează concurs pentru ocuparea a 10 posturi vacante de grefieri informaticieni (n.r. - IT-ști), specializarea hardware, după cum urmează:

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Alba-Iulia;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Bacău;

- 1 post de specialist IT Serviciul teritorial Oradea;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Cluj;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Constanţa;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Craiova;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Iaşi;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Târgu-Mureş;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Ploieşti;

- 1 post de specialist IT la Serviciul teritorial Timişoara.

Concursul va avea loc începând cu data de 15 mai 2017, de la ora 10,00, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 24, sector 1, şi constă în susţinerea unei probe scrise şi a unei probe practice. Proba practică se susţine în cel mult 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

Se pot înscrie la concurs persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au cetăţenie română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
  • nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
  • cunosc limba română;
  • sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
  • au studii superioare de specialitate în domeniul informatic, automatic, cibernetic, matematic, electronic sau electrotehnic (această condiţie se consideră îndeplinită şi de către absolvenţii de studii superioare în domeniul tehnic sau economic care au urmat, în timpul studiilor universitare sau postuniversitare, cursuri de informatică, cu avizul compartimentului informatic din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism).
  Mai multe informații găsiți
AICI! Vezi și S-a făcut anunțul! Renaște o cunoscută marcă românească

Profeția care îngrozește omenirea! Când va începe Al Treilea Război Mondial

Neașteptat! Cu ce a rămas Elena Băsescu după divorțul de Bogdan Ionescu

20.04.2017

mai multe


transport & auto

companii
Românii au salarii mici, iar companiile de stat sunt aproape toate cu un picior în groapă. Este oarecum firesc ținând cont că în fruntea acestor companii au fost numiți adesea oameni pe placul unor politicieni influenți, care au avut un interes major în a se îndestula din banii publici. Iată că PSD s-a pus pe treabă imediat ce a redobândit butoanele. Ca director general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) l-a numit pe Bogdan Mândrescu, un tânăr de 27 de ani, specialis în agro turism, informează romanialibera.ro. Singurele legături cu aviația ale lui Mândrescu sunt recente: la începutul lunii martie a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Tarom și este membru și în Adunarea Generală a Acționarilor de la CNAB. Din noiembrie 2015, a ocupat funcția de director de cabinet al unui secretar de stat de la Ministerul Transporturilor, potrivit CV-ului său postat pe site-ul companiei. Vezi și Cum a fost conceput Macron în „laborator”, principalul favorit la președinția Franței

Mărturia incredibilă a unei fete prezente în Munții Retezat: „Nu salvamontiștii ne-au salvat”

În cariera sa profesională, Bogdan Mândrescu a ocupat poziții dintre cele mai diverse, atât la stat cât și în domeniul privat. Timp de un an, din decembrie 2014 și până în decembrie 2015, a fost consultant pentru Shandong Group Co LTD China. Bizar, potrivit propriei biografii, iar o lună de zile a fost și șef de cabinet la Transporturi, și consultant în domeniul privat. Înainte de job-ul de la chinezi, actualul director general de la CNAB a fost consultant cabinet președinte al Societății Române de Televiziune (SRTV). În perioada octombrie 2012-octombrie 2013, a fost director economic al unei firme private, Pandor SRL, după ce fusese consilier detașat la Ministerul Economiei și Mediului de Afaceri. În cariera sa, el a mai lucrat ca economist la Formenerg SA, o societate de stat, dar și pe post de consultant de vânzări credite la Bancpost. Ca pregătire profesională, Bogdan Mândrescu este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București. Apoi, a mai absolvit și Facultatea de Drept și Ştiințe juridice din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și a precizat în CV-ul său că și-a mai luat un masterat în Integrare și Afaceri Europene. De asemenea, a urmat cursurile Facultății de Management în Agroturism și Dezvoltare Rurală de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Pregătindu-se pentru o carieră în domeniul aeronautic, el și-a netezit terenul și, în septembrie anul trecut, s-a înscris la masterat în Management Aeronautic la Facultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității București. Dacă este să ne luăm după informațiile din declarația sa de avere postată pe site-ul Ministerului Transporturilor în luna iunie a anului trecut, Bogdan Mândrescu este cât se poate de sărac. Nu are case și nici terenuri în proprietate, ci doar două autoturisme cu vârste venerabile: un Volkswagen din 2002 și un Smart din 2001.
24.04.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.