sursa foto:  stirimondene.fanatik.ro

Inițiativa fără precedent din partea unor angajați a unei primării din țară vor ‘adopta’ câte un bătrân

Angajații unei primării din Neamț vor „adopta” câte un bătrân. Aceștia îi vor ajuta pe vârstnici la cumpărături, la plata facturilor și vor ține, constant, legătura cu ei prin telefon.

Primăria orașului Roznov a lansat un proiect intitulat „Un angajat, un bătrân”, prin care fiecare angajat al instituției va „adopta” câte un bătrân. Proiectul își propune să limiteze expunerea persoanelor vârstnice pe perioada stării de urgență.

„Am demarat un proiect în care fiecare angajat al orașului Roznov va avea grijă de un bătrân dintre cei vulnerabili. Totul se desfășoară în regim de voluntariat. Noi, cei din administrația publică trebuie să fim tot timpul în serviciul cetățenilor. Am considerat că este bine ca cei din primărie să se deplaseze la bătrânii vulnerabili și să țină legătura permanent cu ei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru.

La nivelul orașului, sunt 1505 persoane peste 65 de ani, dintre care au fost identificate 88 de persoane vulnerabile de care fiecare angajat va avea grijă în această perioadă. În afară de salariații primăriei, s-au mai alăturat proiectului un consilier local și 10 voluntari.

Aceștia se vor ocupa de relațiile bătrânilor cu autoritățile publice, cu medicii de familie, îi vor ajuta la cumpărăturile alimentelor sau a medicamentelor, plata facturilor și alte forme de ajutor solicitate de aceste persoane vulnerabile.

„Este foarte important, pe lângă asigurarea bătrânilor toate cele necesare, să stea de vorbă la telefon cu ei. Să știe că au pe cineva care au grijă de ei. Convorbirile la telefon sunt foarte importante, mai ales în perioada asta când bătrânii nu pot ieși din casă, sunt singuri și sunt vulnerabili din toate punctele de vedere”, a mai spus Ciubotaru, informează Mediafax.ro

Vezi și:

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare