Interzis pensionarilor- ce nu mai au voie să facă?

O situație tot mai des dezbătută în presă va fi înlăturată de către Guvern, după cum promite Ministrul Muncii. Mii de pensionari vor fi afectați.

O situaţie de care presa a scris tot mai des în ultimele luni trebuie să fie eliminată din sistem, spune ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. Este vorba despre cumularea pensiei cu salariul în sistemul public, care a dus la situaţii aberante precum persoane de 45 de ani, în plină formă de muncă, care se pensionează din sistemul public şi, eventual, revin apoi să se angajeze tot în sistemul public.

„Eu am iniţiat această propunere având convingerea că în sistemul public trebuie să privim lucrurile foarte corect: la 45 de ani eşti în plină formă de muncă; este profund injust să te pensionezi, după care să te întorci în sistemul public, şi sunt cazuri de persoane care se întorc chiar în aceeaşi instituţie, şi să-ţi continui activitatea. Sunt convinsă că această reglementare nu va inhiba pe cei care sunt în formă optimă de muncă şi care se vor îndrepta spre zona privată, şi cred că este nevoie de expertiza lor în domeniul privat. În acelaşi timp, cred că cei care au înţeles că a venit momentul să fim corecţi cu privire la resursele publice vor face opţiunea în termenul de 15 zile şi vor alege între pensie şi salariu”, a explicat ministrul Muncii.

 

 

Vezi și:

S-a aflat! Ce salariu va încasa președintele României anul acesta

Schimbare radicală- Cum va fi impozitată această categorie de români

Vești uriașe- Salarii majorate cu 25% pentru anumiți angajați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare