sursa foto:  romaniatv.net

Investiție uriașă a Primăriei Capitalei! Anunțul Gabrielei Firea

Primăria Capitalei face o investiție uriașă! Anunțul a fost făcut chiar de edilul-șef al Bucureștiului, Gabriela Firea.

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, au fost aprobati astazi, in sedinta CGMB, indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investitii Spital Clinic Dr. Burghele, informează PMB. Investiția se ridică la 100 de milioane de euro.

Proiectul presupune lucrari de modernizare si extindere a unor spatii medicale, inclusiv a Compartimentului de Primire Urgente, de mansardare si supraetajare a Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele.

Primarul General, Gabriela Firea: „Acest proiect rezolva o problema veche, ce rezulta din relocarea unei parti a spitalului Caritas, care a fost desfiintat, o parte din paturile unitatii medicale desfiintate fiind relocate in cadrul Spitalului Burghele. Astfel, pentru asigurarea serviciilor medicale aferente numarului total de 341 de paturi si pentru crearea unor conditii de desfasurare a actului medical la nivelul standardelor in vigoare, se impune dezvoltarea si reorganizarea spitalului. Prin urmare, este necesara suplimentarea spatiilor medicale prin realizarea a doua noi corpuri, supraetajarea-mansardarea corpurilor existente, infiintarea unui Compartiment de Primire Urgenta, precum si alte investitii. Valoarea totala a investitiei, din bugetul Primariei Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, este de 100 milioane euro.”

In total, va fi construita o suprafata noua de 16.060,85 mp, iar suprafata existenta care va fi modernizata este de 11.718 mp.

In acest moment, din numarul total de 341 de paturi prevazute in autorizatia sanitara de functionare, 81 de paturi sunt inchise temporar, pana la finalizarea lucrarilor de modernizare si extindere a spitalului, astfel incat spitalul asigura in prezent servicii medicale pentru numai 260 de paturi.

Proiectul HCGMB a fost aprobat cu 50 de voturi pentru si 1 abtinere (USR).

Vezi și Toți cei ce dețin acest tip de carduri sunt vizați! Cum puteți rămâne fără bani

Vești proaste! Mii de angajați își vor pierde locul de muncă

Guvernul a decis! Milioane de români beneficiază gratuit de aceste servicii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare