sursa foto:  INQUAM Photos/George Calin

Ion Cristoiu: ‘În toate țările UE s-au dat indicații că e de vină Putin. Putea să vină să explice că e război’

Publicistul Ion Cristoiu spune că preşedintele Iohannis a organizat conferinţa de presă de miercuri nu pentru că şi-ar fi dat seama că vin vremurile grele şi era nevoie să se adreseze românilor, ci pentru a răspunde indicaţiilor UE privind propaganda de război în care Vladimir Putin este arătat ca principalul vinovat de ceea ce se întâmplă.

“Dl. Klaus Iohannis nu a mai ţinut o conferinţă de presă pe probleme interne de anul trecut, din 27 aprilie. Conferinţa de presă e punctul maxim al comunicării publice. Şi am zis înseamnă că e rău, a ajuns şi la ei ideea că e rău. Nu, m-am interesat. A ieşit pentru ca să îndeplinească o indicaţie dată de UE. În toate ţările UE s-au dat indicaţii că e de vină Putin. Aţi observat nuanţa. Putea să vină să explice că e război. Nu, a zis de două ori Putin. Este o prostie”, a afirmat publicistul Ion Cristoiu, vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv. 

Ion Cristoiu spune că ideea găsirii unui ţap ispăşitor nu merge cum nu amers nici pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, statul fiind de fapt principalul vinovat prin cheltuielile sale nesăbuite.

“Asta că e de vină Putin, nu merge. Dar, ce, pe vremea lui Ceauşescu nu era de vină imperialismul american? Răspunsul e ăsta, hai să nu-l mai votăm pe Putin. Am înţeles, e de vină el, şi? Statul este cel mai mare risipitor. Şi nu se reduce numai la faptul că aparatul bugetar a crescut, că se înfiinţează tot felul de funcţii, care, pe de o parte lungesc circuitul hârtiilor , şi pe de altă parte, costă. Uitaţi-vă în pandemie. Cheltuieli nesăbuite, nu neapărat corupţie”, a reamintit publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că actuala Putere va reuşi să îndrepte lucrurile pe viitor în condiţiile în care a fi bugetar a ajuns o mare afacere.

“Nu vor fi capabili de nimic pentru că (…) nu au curaj, deşi este o coaliţie şi e condusă şi de Klaus Iohannis, să pună capăt cheltuielilor nesăbuite, să spună bă, gata, hai să facem ceva cu statul ăsta pentru că e un stat uriaş, obez pe oameni tot mai puţini care plătesc taxe. La ora actuală dacă eşti şef ai un mare avantaj, plasezi orice cumnată. A merge în sistemul bugetar este o afacere mai mare decât corupţia. Stai acolo, ai leafă, n-ai nicio treabă”, a mai spus publicistul.

Că peste România vine criza economică o arată şi planurile Guvernului de a da o lege antispeculă, avertizează publicistul.

“Când puterea începe să vorbească despre speculă înseamnă criză economică. Avem două sisteme. Democraţie plus capitalism, adică concurenţă şi autocraţie/dictatură sau ca în China, e capitalism, e concurenţă sau nu e concurenţă. Povestea speculei e pusă în dictaturi. Ce înseamnă speculă? Înseamnă că castraveţii sunt 10 lei pentru că unul face speculă. Atunci aduci 10 vagoane de castraveţi şi nu mai costă 10 lei. Ăsta e semnul crizei când vrei să reglementezi specula. Nu rezolvi niciodată. Nici pe vremea lui Ceauşescu. Cu cât faci legi care constrâng economic… este ca în America, în timpul prohibiţiei. Orice frânare a sistemului aduce contrabandă. Cine vrea să cumpere castraveţi cu 10 lei, ăla riscă, dar ia triplu. Ideea de speculă este expresia crizei producţiei. Vrei să nu fie speculă, produci”, a explicat Ion Cristoiu, conform mediafax.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare