sursa foto:  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/12205094/1/world-press-freedom-day-index-cover.jpg?width=630

Justiție?! Amenințări, intimidări, interceptări – s-a întors vechea Securitate în România?

În anul 2014 am plecat la Bruxelles, unde am lucrat în cadrul unei instituții europene până în 2016, când am decis să mă întorc în România tehnocrată. În sfârșit mă simțeam reprezentată. În sfârșit părea că lucrurile urmează drumul binelui și pentru muritorii de rând din această țară minunată, dar atât de tristă.

A trecut un an de atunci. Și astăzi trăiesc intens senzația întoarcerii în timp. Eram foarte mică înainte de 1989 și cunosc doar istoria vieții de atunci. Dacă te opuneai sistemului, erai imediat linșat de securitate… de vechea securitate. Tehnicile lor erau crude și abuzive. Nu aveai libertatea de exprimare, iar dacă încercai să ai o opinie împotriva curentului, imediat ți se punea călușul în gură.

Acum aproximativ o săptămână am scris un articol despre mega mediatizatul caz al doctorului Burnei. A fost un articol opus valului. Spre deosebire de mulți alții, eu citind prima poveste intitulată în stil PR „A fost un experiment”, mi-am pus întrebarea „de ce?”. Și apoi am căutat răspunsuri. Pe unele le-am găsit, pe altele încă le mai caut.

Dar ce s-a întâmplat după ce am scris acest ARTICOL, m-a convins că în anul în care am lipsit, România a fost din nou asediată de cei de altă dată sau de copiii lor. Cel puțin tehnicile utilizate sunt similare. Doar modernizate și un pic ascunse de dragul falsei democrații.

Intimidări de la actori cu conturi consistente în bănci care defilează în ochii celor mulți sub umbrela binelui, linșaj public în online atât a mea, cât și a site-ului pe care îl coordonez, amenințări voalate, urări macabre în ziua sfântă de Crăciun, monitorizare și interceptare… pentru ce? De ce anume sunt acuzată? Pentru că am scris un ARTICOL? Oare o să-mi construaiască cineva un dosar sub acuzația de „libertate de exprimare” și o să se ceară arest preventiv pentru asta? Cum am ajuns în punctul în care EU să mă întreb asta? Ce se întâmplă cu Justiția aceea premiată? Am expus un alt scenariu al poveștii și pentru că nu am fost de acord cu o rețea bine legată sunt acum o țintă a unora și altora, pe care nu îi voi numi în acest articol.

Dacă doctorul Burnei este vinovat sau nu, nu decidem eu sau oamenii pe care i-am menționat în articolul pentru care astăzi sunt pusă la zid într-un stil pe care îl credeam uitat deja. Decid dovezile, faptele, nu vorbele unora cu agende clare sau poveștile expuse într-un mod propagandistic. Să nu dăm verdicte din fața laptopurilor scriind pe facebook. În viața reală, lucrurile capătă alte dimensiuni.

Ce anume a deranjat atât de mult în acel articol? Aceasta este întrebarea pe care ar trebui să și-o pună în primul rând INSTITUȚIILE ABILITATE ALE STATULUI. De ce amenințări că voi fi târâtă în instanță și-mi vor lua mulți bani în locul unui drept la replică cu acte doveditoare? Ce bani? Vreți bursa mea de 1000 de lei de la doctorat? Voi câștigați de vreo 100 de ori mai mult. Dar dacă o vreți și pe aceea…

 Puteți plăti toți avocații din lume. Eu am de partea mea doar adevărul și voi veni singură să îl prezint. Nu mi-e frică și nu o să-mi pună nimeni căluș la gură pentru că în 1989 au murit oameni pentru ca eu astăzi să pot vorbi fără frică.

Gândesc liber și scriu liber. Nu am agendă și nimeni nu mi-a spus vreodată ce și cum să scriu. Sunt independentă și mă bucur de asta. Voi, vă știți voi care sunteți, cum puteți acționa la comanda când se apasă un buton? Bani, funcții, sponsorizări, vacanțe… Merită? Iar celor care sunt doar victimele unei manipulări înspăimântătoare nu le pot dori decât să se trezească mai repede la realitate… deși nu poți trezi din somn un om care se preface că doarme, vorba lui Dan Puric.

O minciună repetată suficient de des devine adevăr, dar un adevăr demonstrat nu va putea fi nicicând îngropat de un val de mizerii chiar dacă sunt aruncate din multe părți. Eu încă mai cred în sintagma binele învinge până la urmă.

Mereu voi scrie ceea ce gândesc, simt… ceea ce voi afla în urma investigațiilor, chiar și atunci când voi fi împotriva valului. Important este ca atunci când merg la culcare să mă simt împăcată cu mine însămi.

Și mai cred și că este timpul unei legi pentru răspundere a magistraților. Unii dintre ei și-au bătut joc de tot ce înseamnă Justiție și e păcat ca pentru câțivă să fie murdăriți toți.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
 • Gil Olteanu

  Da,este mare nevoie de adoptarea in regim de urgenta de noul Parlament a unor legi clare si imperative de tragere la raspundere,imediata,a magistratiilor,politistiilor,securistilor ,functionarilor administratiei de stat ,locale si centrale,la neregulile,si incalcarea legilor tarii,prin afectarea drepturilor poporului pe linie de drept de proprietate incalcat,prin actele emise,de a libertatiilor si drepturilor publice,incalcate,si neanchetate,nerezolvate in favoarea persoanelor pagubite,din neaplicarea legilor de salariatii institutiilor tarii,ce trebuie sa plateasca material si penal .
  Numai asa putem sa avem increderea in statul de drept ca lucreaza pentru tara si popor!

  • VaiDraga

   Care nou parlament – al MAFIEI care vrea sa anihileze justitia?
   Cat timp PSD va fi partid mare in Romania sa nu va faceti iluzii – societatea romaneaasca va fi controlata de MAFIOTI…
   PS: Ori esti „naiv”, ori ai votat PSD…

   • Cocoşu Roşu

    Eu spun că nu sunt două „ori-ori”.
    Şi nu-i naiv, după cum nu-i naivă nici autoarea articolului.

    • VaiDraga

     Tu esti avocatul „d-rei naïve”? Sau esti si tu naiv si ai votat PSD (vezi la tine am pus „SI-SI”, nu „ori-ori”)…
     PS: Nu va mai puneti sperante in stat de drept si justitie independenta atat timp cat votati majoritar PSD – grup de infractori organizat in „partid”…

     • Cocoşu Roşu

      Prietene, dacă ai fi observat postările mele de până acum, ți-ai fi dat seama cam din ce direcție bate vântul, în cazul meu.
      Nu sunt avocatul „domnişoarei” ci spuneam doar că nu-i naivă: e plătită. Dacă ar fi fost naivă, ar fi avut o circumstanță atenuantă, pentru că vorba ceea:”de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere”.
      Dar „domnişoara” nu este naivă, după cum spuneam, ci plătită.
      Ea-şi spune „independentă” . Ha ha.

     • VaiDraga

      Ah, bon, e platita? Eu cred ca e naiva… si am destule argumente…

  • artdesigndealer

   @Gil…. Și tuturor spalatilor pe creier….magistrații raspund…ca orice cetățean!! De fapt – legile făcute de penali sunt de multe ori aiureli. Răspunderea de cele mai multe ori ar fi a parlamentarilor!!! Prin bibilica nu va trece și asta?? Sau sunteți,, montati”pe o răspundere a magistraților(? )care, va arat eu pentru ( in)cultura voastră generala, exista deja!! Dacă ar verifica cineva condamnările la C.E.D.O, ar vedea că statul pierde pe lipsurile și incoerenta legislației și nu pe vreo,, culpa” judiciara. Legile de organizare judiciara prevad și răspunderea… Penala….civila… Sau contravenționala. http://www.juridice.ro/475291/despre-raspunderea-magistratilor-2.html

 • Cocoşu Roşu

  Sorry Ancuțo…dar nu cred că eşti „independentă” nici cât negru sub unghie.
  Din tot ce scrii, din cum scrii, din însăşi sintagma folosită -” (m-am întors) în România tehnocrată” – demonstrezi altceva.
  Ce ? Dacă mă vei întreba, îți voi spune, deşi amândoi ştim la ce fac referire.
  Deci…

  • Barmen Cruma

   E O PIZDA PROASTA CARE SUGE DE LA PSD BUBLE-TUSA

 • Nicolae Moldoveanu

  asa se fac dosarele la comanda: reteaua de coruptie BNR-SRI: https://www.youtube.com/watch?v=hEg1h9SgIxg

 • Barmen Cruma

  FA CACACIOASO, CA SA FIE CLAR CUM STA TREABA
  LA BRUXELLES AI FOST FIINDCA TE REGULAI CU UN PSD-IST
  ARTICOLUL ALA NU L-AI SCRIS , DIN SIMPLUL MOTIV CA L-AI FURAT DIN EVENIMENTUL ZILEI
  ESTI DOAR O AGRAMATA CARE SE CREDE DESTEAPTA
  ASA CA , DE FAPT, ESTI DOAR O SLUGA PE UN SALARIU DE CACAT LA BUBLE-TUSA

 • Todea Nicolae

  Excelent surprinsa realitatea de Kafka pe care o traim! Se gasec niste „anchetatori” din presa (sau din alta parte) sa lanseze un atac la cineva, cu argumente mai mult sau mai putin fabricate, sar imediat cei cu catusele, fac si ei o „ancheta”, de data asta „profesionista”, persoana fizica sau juridica in cauza este terminata. Daca, in plin avant de anchetare, indrazneste cineva sa puna intrebari, este imediat, cel putin etichetat. Daca nu anchetat el insusi. Si apoi apar, pe bune, fel si fel de indoieli: ca nu a fost chiar apa chioara (dezinfectantii Hexipharma), ca nu a facut chiar experimente (medicul Burnei) etc. Ce mai conteaza indoielile?! Hexipharma nu mai exista, medicul Burnei nu va mai opera. Si in loc de Hexi va veni un furnizor care, poate, a sponsoriat ancheta de presa, bolnavii tratati altadata de dr. Burnei, vor merge la Viena sau in Turcia. Pe sume colosale, cei care au, ceilalti pot muri linistiti, sau pot ramane schilozi pe viata.

  Culmea este ca, iata ca la unii postaci de mai jos, apar scursurile care infiereaza cu manie proletara si cu expresii care jeneaza internetul (dar ei nu), care ostracizeaza pe cei care au indoieli de la inceput. Ei au numai certitudini. (Proverbul spune ca oamenii inteligenti au indoieli, p…stii au numai certitudini).

 • artdesigndealer

  Mirosi nasol….daca afirmi ca,,,, vreți 1000 de ron,bursa mea de doctorat””……….argumentul (din mintea ta doar)….. ,,,, voi castigati 100 de ori mai mult „- explica ce, cat și cum ești in stare sa gândești. Iar bomboana de pe tort spulbera, dacă mai era nevoie, toate dubiile in privința capacitatii cutiei tale craniene. Ia de aici informațiile pe care trebuia să le ai despre răspunderea magistraților!! Să ai bunul -simt să mă cauți pentru a-mi plăti timpul pierdut cu ceea ce era treaba ta!!
  http://www.juridice.ro/475291/despre-raspunderea-magistratilor-2.html


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.