Klaus Iohannis a fost decorat de tatăl prințului care a ucis cel mai mare urs din România

Scandalul uciderii în mod ilegal al celui mai mare urs brun din România scoate la iveală o serie de legături până la cele mai înalte niveluri în țară.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein primise derogare din partea Ministerului Mediului din România, dar pentru un alt urs. Prințul a ajuns în luna martie în țara noastră, dar legăturile cu România sunt mai vechi.

Pe 4 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a primit Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020. Distincția i-a fost acordată de tatăl vânătorului, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, care este președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi.

Președintele României a fost decorat pentru „meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”, dar și pentru că „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut”, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială.

Nu ne dăm încă seama cât de mult contribuie incidentul cu ursul la integrarea României, sau cât va contribui divulgarea informației, conform smartradio.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare