sursa foto:  bzi.ro

La ordinul lui Gabriel Oprea, UNPR-ul a avut sediu într-o unitate militară NATO

Pe vremea când Gabriel Oprea era ministru al Apărării se putea orice. Drept dovadă, partidul său a avut sediu într-o unitate militară NATO.

Concret, când Oprea s-a aflat la butoanele MApN, o unitate militară certificată NATO, aflată sub comanda actualului ministru al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a fost „gazda” UNPR, scrie Newsweek.

O clădire a UM 01027 (actuala UM 01407) din Piatra Neamț a funcționat, o bună perioadă de timp, pe post de filială municipală a Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), pe vremea când ministru al Apărării era Gabriel Oprea (23 decembrie 2009 – 7 mai 2012). Din ordinul personal al acestuia.

Unitatea militară găzduiește și astăzi Batalionul 634 Infanterie „Petrodava”. Acesta era subordonat Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău al cărei comandant, în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, a fost generalul Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării.

Pentru că este obiectiv militar certificat NATO, cazarma și personalul unității militare reprezintă un nivel ridicat de secretizare, din punctul de vedere al Legii nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu zone de securitate, cu personal posesor de certificate de acces la secrete de stat, cu planuri proprii de instrucție și de luptă aprobate anual, cu protecție de specialitate asigurată de ofițeri și structuri specifice din cadrul Direcției contrainformații și securitate militară (DCiSM/DGIA) și alte măsuri de protecție informativă sau aspecte de interes militar, circumscrise secretului de stat.

Cu toate acestea, o bună perioadă de timp, politrucii lui Gabriel Oprea din UNPR au intrat și au ieșit nestingheriți în incinta UM 01027 (actuala UM 01407), punând în pericol secretul militar, vulnerabilizând Armata Română, dar și pentru NATO.

Acest lucru a fost posibil, deoarece DCiSM, serviciul de contraspionaj al Ministerului Apărării Naționale, era condus de generalul Marian Hăpău, un umil servant al lui Gabriel Oprea, care nu a făcut nimic să corecteze această anomalie, premieră în istoria NATO, care a pus Armata Română într-o poziție delicată în fața partenerilor săi din Alianța Nord-Atlantică.

Un detaliu: Hăpău este în relații apropriate cu gen. Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării în Guvernul PNL. Șoția lui Ciucă, spun sursele Newsweek Romania, este angajata DGIA, serviciul secret al Armatei, informează sursa citată.

În replică la articolul Newsweek, generalul Ciucă a declarat că nu are cunoștință despre acest aspect.

„Nu am cunoștință despre acest aspect, dar am să verific și am să vă răspund. Cu certitudine nu este o situație firească. Armata Română este și va fi apolitică”, a afirmat ministrul Ciucă.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare