sursa foto:  gsp.ro

Legea ‘Anul Iuliu Maniu’ ar putea duce la scoaterea UDMR de la guvernare. Deputat PSD: ‘Parlamentarii UDMR și-au scos cartelele și au votat împotrivă. Marcel Ciolacu le-a bătut obrazul’

Deputatul PSD Gabriel Zetea a  comentat comportamentul „total neloial, al celor de la UDMR”, legat de „valorile României ca stat” și despre faptul că Marcel Ciolacu „le-a bătut obrazul” în momentul în care au dat vot negativ asupra legii ”Anul Iuliu Maniu”.  

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a precizat că flexibilitatea protocolului de guvernare, a cărui negociere va avea efect și asupra ministerelor deținute de UDMR, în ciuda pretențiilor formațiunii de a-și păstra toate portofoliile, ulterior rocadei guvernamentale.

În momentul în care aduci o modificare, întreg protocolul poate să fie luat în discuție. Sunt niște lucruri pe care UDMR nu cred că le înțelege, în mod special atunci când vorbim de a-ți asuma o funcție de demnitate publică.

Înțelegem că și UDMR-ul se comportă ca un partid politic până la urmă în România și încearcă să transmită mesaje propriului lor electorat, dar în același timp trebuie să facă diferența între a face politică și mesaje publice politice atunci când vorbim despre etnii, de exemplu, despre a-ți apăra propria viziune despre cultura proprie, despre dreptul la educație, despre dreptul minorităților. Au tot dreptul să facă acest lucru cei de la UDMR, dar atunci când oamenii pe care ei îi propun în funcții de demnitate publică, miniștri în primul rând, aceștia sunt deja reprezentanții României, nu mai sunt reprezentanții UDMR-ului.”

Parlamentarii UDMR ”și-au scos cartelele” și au votat împotriva legii ”Anul Iuliu Maniu

Gabriel Zetea a povestit un episod petrecut miercuri în Parlamentul României, când parlamentarii UDMR s-au abținut sau au votat împotriva legii ”Anul Iuliu Maniu”. Atât el, cât și președintele PSD au resimțit acest act ca fiind lipsit de loialitate față de valorile statului român.

Am văzut în Parlamentul României un comportament total neloial, al celor de la UDMR, atunci când vorbim despre valorile României ca stat. S-a adoptat o lege în Parlamentul României prin care anul 2023 a fost declarat «Anul Iuliu Maniu», un simbol al Marii Uniri, al României Mari, iar UDMR și-a scos cartelele de vot și au votat chiar unii împotrivă.

Asta este un lucru care ne dă de gândit în sensul loialității UDMR față de statul român. De aceea vor fi aduse în discuție în momentul în care se va face poate un nou protocol sau se vor ține discuțiile vizavi de ministere. Se vor cere lămuriri UDMR-ului cu privire la aceste aspecte care sunt extrem de sensibile, dar pe care UDMR va trebui să le înțeleagă, să facă această diferență între politică și loialitatea față de statul român”, a declarat deputatul PSD despre statutul pe care îl va avea UDMR în Coaliție.

Marcel Ciolacu le-a „bătut obrazul” celor de la UDMR

Președintele PSDMarcel Ciolacu, le-ar fi „bătut obrazul” celor de la UDMR chiar în Parlament, pentru votul negativ acordat legii ”Anul Iuliu Maniu”, a povestit Gabriel Zetea.

L-am văzut pe președintele Marcel Ciolacu, care s-a dus spre grupul UDMR. Le-a bătut cumva obrazul. A făcut acest lucru. Mă bucur că Marcel Ciolacu a avut, până la urmă, această tărie, să meargă și să arate celor de la UDMR că au greșit. Atunci le-a arătat în direct în Parlamentul României că așa ceva nu se face și este deja un gest peste care greu se va putea trece”, susține vicepreședintele PSD.

Un alt aspect punctat de Gabriel Zetea este faptul că minoritățile naționale au votat proiectul de lege vizavi Anul Iuliu Maniu, în unanimitate.

Toate celelalte minorități naționale au votat, doar UDMR a făcut acest gest de frondă”, a spus vicepreședintele PSD, conform Gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare