sursa foto:  agerpres.ro

Liderul Marcel Ciolacu: Am promis că până la sfârșitul anului trebuie să avem o inflație cu o singură cifră

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică seara, într-un interviu la România tv, care sunt măsurile care se vor lua în următoarea perioadă, mai ales după ce se va face rotativa la nivel guvernamental.

„S-a săturat toată lumea să vorbim de rotativă. Ea va avea loc mai liniștită decât tot se anunță. Există o mare așteptare.

Atât eu, cât și colegii mei am înțeles importanța momentului. Cel mai important acum este viitorul program de guvernare, adaptat programului coaliției. Vom veni fiecare cu propuneri în coaliție. Sper să vină din toate părțile ca să nu mai exista critica asupra PSD-ului.

În perioadele de criză, statul trebuie să intervină. Pe perioade limitate. Nu poți lași oamenii fără un nivel de trai.

Avem o balanță comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare, e un deficit de 4 miliarde de euro.

Vrem extinderea celor care sunt acum și producția de materiale de construcții. De peste 20 de ani exportăm și am ajuns să importăm. Trebuie să intervină statul.

Cea mai mare problemă a românilor sunt la produsele alimentare. Vrem să stabilizăm prețurile.

Am promis că până la sfârșitul anului trebuie să avem o inflație cu o singură cifră. Dacă nu o reducem, nu vom putea mări nivelul de trai din România.

*0 la sută din carnea de porc este din import, 40 la sută din carnea de pui este din import. Trebuie o viziune unitară în toate domeniile.

Creșterea economică a României este pe consum, dar trebuie să producem mai mult.

Nu se poate în construcții, să importăm așa mult. Nu se poate să importăm bitum, cand se poate produce în România”, a spus Marcel Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare