sursa foto:  realitatea.net

Liderul senatorilor PSD l-a luat la ‘țintă’ pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu: De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?

Senatorul PSD, Ştefan Radu Oprea a postat duminică pe pagina sa de facebook un mesaj prin care întreabă pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, de ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor.

 

 

 

 

”O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce? De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea prosumatorilor, deşi în textul directivei există sintagma „Statele membre pot să taxeze…”? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare? ”, scrie Ştefan Radu Oprea pe Facebook.

Senatorul PSD arată că ”europarlamentarii PSD propun şi primesc aprobarea comisiei ITRE din Parlamentul European pentru simplificarea procedurior şi aprobărilor pentru instalarea parcurilor fotovoltaice cu putere mai mică de 50 kW”.

”Popescule, eşti dator cu multe răspunsuri, dar pe acesta trebuie să-l dai foarte repede pentru că în 2027 se inchide reactorul 1 de la Cernavodă şi nu ai ce să pui în locul celor 700 MW. Energiile regenerabile sunt soluţia dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare”, mai scrie senatorul PSD.

USR a acuzat duminică Guvernul PSD-PNL că a emis în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională o ordonanţă de urgenţă care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare. USR cere ”stoparea publicării în Monitorul Oficial a acestei ordonanţe de urgenţă care pune în pericol toate ţintele de investiţii în energie regenerabilă”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare