sursa foto:   InquamPhotos / Octav Ganea

Liderul USR, Cătălin Drulă, iese la atac: Marcel Ciolacu salvează pensiile speciale

Cătălin Drulă, președintele USR, a transmis luni pe facebook că Marcel Ciolacu, liderul PSD, salvează pensiile speciale, în timp ce public pozează în mare luptător împotriva acestor inechități. 

 

 

 

Drulă afirmă că amendamentele cu care s-au lăudat guvernanții luni, teoretic menite să rezolve problema pensiilor speciale, în fapt nu fac niciun fel de reformă. De exemplu, premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, ar urma să rămână cu 15.000 de lei pensie specială din 18.000 cât are acum. Asta deși, în baza principiului contributivității, ar trebui să primească în jur de 8.000 de lei.

Drulă îl mai acuză pe Ciolacu de faptul că ține blocate în Parlament proiectele USR de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și aleșilor locali deși, din nou, public se arată revoltat de aceste privilegii.

Drulă îl acuză pe Ciolacu de minciună și ipocrizie pe subiectul pensiilor speciale

„Ultima propunere de la Marcel Ciolacu este tot una de SALVARE a pensiilor speciale. Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR.

Să vedem cu un exemplu concret: premierul Ciucă. Dacă în prima variantă din decembrie, pensia de 18000 lei a lui Nicolae Ciucă rămânea intactă, iar în varianta de la Senat din aprilie rămânea cu 17000 de lei, acum i-au mai tăiat puțin, rămâne cu „doar” 15000 lei.

Tot o pensie nesimțită.

Dacă s-ar aplica corect principiul contributivității așa cum a propus USR prin amendamente, Ciucă ar rămâne cu ceva mai puțin de jumătate (probabil în jur de 8000 de lei)”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Drulă (USR), critici la adresa coaliției: De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating
Acesta a repetat apoi că proiectele USR privind desființarea pensiilor speciale sunt blocate în Parlament de Ciolacu și colegii săi din coaliție, aceeași oameni care altfel pretind că vor să facă reforme.

„De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating. Stăm cu proiectul USR blocat de Ciolacu în Parlament de un an de zile. De noile pensii frumușele ale foștilor primari, nici atât.

Există soluții corecte!

USR a propus prin amendamente eliminarea tuturor pensiilor speciale, recalcularea pensiilor militarilor pe baza regulilor din sistemul contributiv și respectarea deciziilor CCR referitoare la magistrați fără beneficii suplimentare”, a mai scris liderul USR, conform b1tv.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare