sursa foto:  romania.europalibera.org

Lovitură de proporții pentru un important lider din domeniul construcțiilor: DNA l-a trimis în judecată pentru luare de mită

Claudiu Georgescu, președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta în acest caz a început după ce ziarul „Libertatea” a publicat o înregistrare video, realizată într-un supermarket din Capitală, în care Claudiu Georgescu îi cere mită unui programator IT, pentru a derula în bune condiţii un proiect finanţat din fonduri europene.

Conform unui comunicat al DNA, în cursul anului 2018, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, ce avea ca obiect „Elaborarea unei Politici publice alternative la politicile iniţiate de Guvern în domeniul locuirii durabile, prin promovarea de soluţii care să conducă la creşterea accesibilităţii clădirilor de locuit de tip nZEB-SOL nZEB”, Claudiu Georgescu ar fi folosit şi prezentat la Autoritatea Contractantă (Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei) mai multe documente false (oferte financiare), demers ce ar fi avut ca finalitate obţinerea pe nedrept de fonduri europene în valoare de 62.029 lei.

 

 

În contextul menţionat, Claudiu Georgescu ar fi lansat o „Invitaţie de participare” tuturor operatorilor economici interesaţi, pentru achiziţia directă de servicii IT, necesare derulării proiectului.

 

 

După efectuarea achiziţiei (21.849 lei), în datele de 13 şi 14 martie 2019, Claudiu Georgescu ar fi pretins de la administratorul firmei de IT selectate în proiect suma de 9.000 lei din suma pe care firma o încasase în proiectul respectiv, motivând că această firmă ar fi primit mai mulţi bani decât ar fi trebuit şi „trebuia să se aştepte la situaţia în care va trebui să restituie o parte din diferenţa încasată peste preţul pretins iniţial”.

De asemenea, Claudiu Georgescu ar mai fi precizat că va găsi o modalitate de a invalida plata făcută şi de a-l obliga pe reprezentantul firmei IT la restituirea întregii sume încasate.

Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei s-a constituit parte civilă cu suma de 83.099 lei. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii: sechestrul asupra unui imobil şi poprirea asiguratorie asupra conturilor bancare ale lui Claudiu Georgescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, conform agerpres.ro.

Citește și:

Mare atenție! Toți românii sunt vizați de această lege: Cine nu o respectă, se poate alege cu o amendă de până la 30.000 de lei

Schimbări importante! Mii de români sunt vizați

DNA turează motoarele! După lovitura dată lui Costel Alexe, procurorii ar urma să calce pragul USR-PLUS!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare