sursa foto:  epochtimes-romania.com

DNA turează motoarele! După lovitura dată lui Costel Alexe, procurorii ar urma să calce pragul USR-PLUS!

La început de 2021, procurorii Direcției Naționale Anticorupție par să tureze la maximum motoarele.

Astfel, după ce au început urmărirea penală față de fostul ministru PNL al Mediului, în prezent, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, procurorii DNA ar urma să lovească și USR-PLUS-ul.

Mai precis, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, ar urma să fie vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție.

Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că alte două nume grele sunt acum în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba despre avocatul Gheorghe Mușat și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Cei care, alături de alți doi înalți funcționari ai Primăriei Sectorului 2, arhitectul șef Alina Bratu și secretarul general Elena Niță fac obiectul unei plângeri penale ”blindate” cu acte și documente oficiale justificative”, scrie publicația Național.

Cum s-ar fi ajuns în această situație?

Iar în această situație s-a ajuns după ce Concordia Partners, una dintre firmele controlate de familia celebrului avocat Gheorghe Mușat a obținut din partea Primăriei Sectorului 2, imediat după preluarea conducerii acesteia de către useristul Radu Mihaiu, a unei autorizații de demolare care le permitea primul pas pentru demararea construcției unui turn pentru birouri cu 14 etaje, la doar 500 de metri de stația de metrou Pipera. Pe un teren deținut de fostul deputat PDL, Costică Canacheu. Cel care, demn de reținut, în aprilie 2019 împrumuta de la avocatul Gheorghe Mușat suma de 815.000 euro, folosită pentru stingerea creanței avute la recuperatorul de credite APS Holding și la ANAF! Apoi, în iulie 2019, Costică Canacheu vindea proprietatea de pe Bulevardul Dimitrie Pompei firmei Concordia Partners, controlată de familia Mușat, la un preț ”diminuat” față de celelalte oferte primite de pe piața liberă. Numai că aceeași societate NEICO  GRUP SA închiriase în anul 2015 suprafața din Dimitrie Pompei 10B, contractul de închiriere fiind apoi prelungit legal până în anul 2027. Surpriză însă, noul primar Radu Mihaiu tocmai ce a decis, de parcă nu ar fi fost nicio altă prioritate pentru cetățenii Sectorului 2, să îi acorde avocatului Mușat autorizația de demolare pentru firma familiei sale!

În locul ”Simfonia Ballroom”, Gheorghe Mușat vrea să construiască un turn de birouri cu 14 etaje

Deși avea pe birou documentele care dovedeau existența unui litigiu în Cartea Funciară cu privire la obiectivul pentru care procurorii urmează să verifice de ce s-a dat totuși autorizația de demolare. Și asta în baza unei simple declarații pe propra răspundere pe care avocatul Gheorghe Mușat ar fi dat-o, scrie publicația citată.

Plângerea făcută la DNA:

Vă relatez pe scurt contextul și situația care a dus la formularea acestei plângeri penale împotriva semnatarilor autorizației de desființare a imobilului din Dimitrie Pompei 10B, care se afla cu litigiu de proprietate înscris în CF și anume Primarul Radu Mihaiu, Arhitect Șef Alina Bratu și Secretar General Elena Niță și a solicitantului acesteia, avocatul Gheorghe Mușat prin SC Concordia Partners SRL. În anul 2015 am închiriat un spațiu în suprafață de 900 mp și curte în suprafață de 1.500 mp, pentru o perioadă de 7 ani, până în anul 2021 de la societatea NEICO GRUP SA, proprietate a fostului deputat PDL, Costică Canacheu. Investiția a fost în jurul sumei de 1 milion de euro. La o săptămână după ce am terminat investiția și am început activitatea, undeva în luna iunie 2016, proprietarul m-a sunat și mi-a spus că banca a vândut creanța.

Proprietatea era pusă gaj la bancă pentru un credit. În anul 2017, pentru că lucrurile mergeau în direcția în care proprietatea urma să fie scoasă la licitație, am făcut mai multe documente cu proprietarul Costică Canacheu, prin care eram asigurat că în orice situație prevăzută sau neprevăzută eu urmam să fiu despăgubit cu suma investiției sau cu co-proprietatea terenului și am prelungit contractul de închiriere până în anul 2027. Documente înscrise în Cartea Funciară la începutul anului 2019! În anul 2019 proprietatea a fost vândută către SC CONCORDIA PARTNERS SRL, proprietate a avocatului Gheorghe Mușat. Începând din acel moment, avocatul Gheorghe Mușat a început pe toate căile să încerce să mă evacueze din acel spațiu, a început atât procese de evacuare, cât și plângeri penale prin care cere anularea documentelor anterioare cu fostul proprietar, amenințări și telefoane date către furnizorul nostru de curent electric, cât și amenințări personale prin telefon, prin care îmi spunea să merg la dânsul și să semnez ce îmi spune dânsul, pentru că altfel o să mă bage în pușcărie

Vezi și

Veste importantă! Se acordă noi beneficii salariale în acest an. Cine poate beneficia de acești bani

EXCLUSIV Concursuri cu perdea în Ministerul de Interne! Numele candidaților respinși au fost trecute la secret!

EXCLUSIV Lovitură pentru locuitorii Sectorului 1, începând cu anul 2021! Clotilde Armand a majorat taxele pe proprietate

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare